Čovjek s neobičnim tablicama mora u zatvor: Godinama vozi bez vozačke, osiguranja, sa zabranama…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Robert Pittner (49), osebujni Križevčanin, javnosti poznatiji kao čovjek koji ne priznaje hrvatske zakone i koji godinama prkosi i ratuje s institucijama jer vozi automobil s registracijskim pločicama koje je sam izmislio, izgubio je borbu s ‘vjetrenjačama’. Pravilnije je reći kako je pravosuđe dobilo svoju bitku protiv njega prema kojoj Pittner, zbog vožnje tijekom izrečene zabrane upravljanja i još niza drugih prekršaja, pravomoćnom presudom Općinskog suda u Bjelovaru mora u zatvor na gotovo dva mjeseca.

Tražio izuzeće sutkinje

Prema rješenju Općinskog suda u Bjelovaru, pokušao je Pittner grčevito dokazati kako pravosuđe nije u pravu te je tražio izuzeće sutkinje bjelovarskog Sanje Klaude koja ga je osudila, no svi njegovi zahtjevi su odbijeni. Prema Pittneru, sutkinja je nastavila rad na njegovu sudskom predmetu iako za to nije bilo zakonske osnove, da nije bio obaviješten da se protiv njega vodi spomenuti prekršajni postupak te da nije mogao biti prisutan na ročištima, čime mu je onemogućeno sudjelovanje u postupku, to jest da je predmet vođen bez njegova znanja, suglasnosti i sudjelovanja.

– Analizirajući sve navode koje je osuđenik Robert Pittner istaknuo u svom zahtjevu, uvidom u predmet i očitovanju sutkinje, nije utvrđeno postojanje niti jedne okolnosti niti razloga koji bi mogli dovesti u sumnju nepristranost i objektivnost sutkinje Sanje Klaude – zaključila je Marija Troglić-Blažinić, zamjenica sutkinje ovlaštene za obavljanje poslova sudske uprave.

Pločice s brojem ‘pi’

O Robertu Pittneru posljednji put opširnije smo izvještavali prije dvije godine. Pittner je kažnjen s 13.300 kuna jer je u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici uredno oko osam ujutro vozio svoj crni mercedes na kojem su, umjesto registracijske pločice, otisnute prve znamenke broja ‘pi’. Policajcima je vrlo dobro poznat jer se tako vozi godinama, a unatoč svim prijavama i kaznama odbija se promijeniti i voziti se kao svi ostali. I takvo svoje ponašanje i dalje plaća vrlo skupo. Nakon brojnih prekršajnih prijava i izrečenih novčanih kazni, sada će morati i iza rešetaka.

Roberta Pittnera čitatelji Podravskog lista dobro su upoznali prije četiri godine kada su se nagomilale policijske prijave protiv njega na koprivničkom Prekršajnom sudu. Njegov krimen bio je stalno isti, vozio je neregistriran, neosiguran automobil bez valjane vozačke dozvole. Kada smo pričali s njim, Pittner nam je otkrio razloge zbog kojih se protivi proizvoljnim odlukama i pravilima sustava.

Obavijestio policiju

– Sve su državne institucije u suštini tvrtke. Zbog nametnutih nam tržišnih sloboda kojima se svi redom u današnjem uređenju klanjaju, odlučio sam izaći iz „komercijalnog sustava upravljanja vozilom“ koji nam nameću institucije naše države. U okvirima trgovačkog prava koje je hijerarhijski najviše za poslovanje tvrtki, sklopio sam ugovor o međusobnim odnosima s MUP-om i drugim potencijalno zainteresiranim tvrtkama te ih u skladu s njihovim zakonima obavijestio da ću za potrebe putovanja koristiti svoje privatne oznake određenog izgleda i brojčano-slovnih oznaka – objasnio nam je svoje razmišljanje tada Robert Pittner.

-Tvrtke imaju svoj matični broj i OIB, dakle trgovačka su društva. Po odredbama tog važećeg međusobnog ugovora ostavio sam im mogućnost osporavanja istinitosti navedenih stavaka, no ti članci nisu osporivi ni dan-danas te su kao takvi jedina istina po kojoj se možemo ravnati – kazao nam je tada Pittner i dodao kako je jedna od stavki tog “sporazuma” i obilježavanje svojih “privatnih putnih pomagala” kako naziva svoje automobile, privatnim oznakama.

– Zapravo nisam dužan stavljati nikakve oznake, no kako postavljeni sustav sve obilježava brojkama, pa čak i ljude, odlučio sam se za istu metodu kako bih olakšao međusobnu komunikaciju policajaca i mene – ispričao je našim novinarima Robert Pittner.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Imamo nove slučajeve zaraze, pogledajte gdje…

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2,  a riječ je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI