CRNI PETAK Zaredalo se pet prometnih nesreća, mladić zbog grijeha odmah završio u zatvoru, policija kreće u represiju

Nakon susreta s prekršajnim sucem mladić je dobio 7000 kuna kazne i sedam dana zatvora


Autor: podravski.hr — 23.02.2019. / 11:05 Crna kronika

Kamion se jučer prepriječio preko državne prometnice na cesti kod Đurđevca

Podravsko-prigorska policija imala je jučer pune ruke posla. U samo nekoliko sati obavljali su očevid na čak pet prometnih nesreća.

Prva se dogodila oko osam sati u Rasinji na Trgu sv. Florijana. Tamo su se zbog oduzimanja prednosti sudarili osobni i teretni automobil. Pola sata kasnije nesreća i u Kloštru Vojakovačkom. Kod nepropisnog obilaženja došlo je do sudara osobnog i teretnog vozila. U 9.45 sati na cesti Đurđevac – Virje zbog nepropisnog kretanja teretni je automobil sletio van kolnika. Posla je imala i koprivnička policija oko 10.45 na raskrižju Čarde i Bukovčana. Zbog oduzimanja prednosti sudarila su se dva osobna automobila. “Karavana” se preselila i u Križevce, gdje je oko 12.05 na raskrižju Koruške došlo do sudara dva auta, ponovno zbog uzimanja prednosti prolaska.

U 13.10 sati policija je pak morala privesti 21-godišnjeg mladića koji je u Kutnjaku vozio neregistriran i neosiguran auto te nije imao vozačku dozvolu. Nakon susreta s prekršajnim sucem dobio je 7000 kuna kazne i sedam dana zatvora, gdje je prepraćen odmah. Policija ne želi stvari prepustiti slučaju pa su krenuli u pojačani nadzor u prometu.

– Sve do ponedjeljka ujutro provodimo pojačani nadzor. Posebno ćemo gledati brzinu, alkohol i droge te tko se vozi bez vozačke ili priča na mobitel. Također, pažnja je usmjerena i na one koji su već u evidenciji. U subotu navečer i tijekom noći na nedjelju je glavna akcija nadzora alkoholiziranosti – poručuje policija. (ib)

Ilustracija / Policija kreće u pojačan nadzor u prometu

FOTO: Darko Imbriša