BIO JE TO CRNI PONEDJELJAK Čak četvorica mrtvih u stravičnim prometnim nesrećama

Zbog kiše, skliskog kolnika i nepažnje vozača dogodilo se u ponedjeljak još nekoliko teških prometnih nesreća u kojima posljedice, na sreću, nisu bile tako kobne


Autor: podravski.hr — 25.10.2017. / 13:45 Crna kronika

U stravičnoj prometnoj nesreći u Đurđevcu na mjestu su poginule dvije osobe

Izvještavaju: Karlo Eisenbeisser, Nikola Wolf, Darko Imbriša, Admir Sinani
Prometnice našega kraja kraja u ponedjeljak su odnijele čak četiri života, a zbog kiše, skliskog kolnika i nepažnje vozača dogodilo se još nekoliko vrlo teških prometnih nesreća u kojima posljedice nisu bile tako kobne.
U Đurđevcu su poginula dvojica muškaraca, Marinko Komar (37) i Igor Periša (36) s virovitičkog područja, u Segovini nadomak Ludbrega u prevrtanju traktora u poslijepodnevnim satima poginuo je Bratislav Klisurić (43) iz Koprivnice, a preminuo je i umirovljenik (90) koji je u petak u Ferdinandovcu teško ozlijeđen u prometnoj nesreći.
Najstrašnija nesreća koja je odnijela dva života dogodila se u Đurđevcu. Kombi fiat ducato u kojem su se vozili prijatelji Marinko i Igor s virovitičkog područja, kako su policajci utvrdili zbog neprilagođene brzine, skrenuo je na suprotnu stranu kolnika i izravno se zabio u tešku cisternu za utiskivanje tehnološke vode. Dok za Marinka i Igora u kombiju nije bilo spasa te su poginuli na mjestu nesreće, mladić (20) koji se cisternom sudario s njima, u sudaru je lakše ozlijeđen. No, užas kojeg je ne svojom krivnjom prošao nosit će do kraja života u sebi.
Nesreća se dogodila na cesti iz Đurđevca prema Šemovcima. Puhao je jak vjetar koji je, vrlo vjerojatno, dodatno kumovao nesreći. No, taj činitelj kao uzrok nesreće očevidom kojim je rukovodila koprivnička općinska državna odvjetnica Ivanka Švagelj Lovreković, službeno nije potvrđen. Vrijeme u trenutku nesreće bilo je katastrofalno za normalnu vožnju. Jak vjetar i kiša učinili su prometnice iznimno opasnim, a to su pokazale i brojne prometne nesreće koje su se dogodile prije i poslije ove nezapamćene đurđevačke tragedije.
Otprilike pola sata prije te strašne prometne nesreće, oko 11.50 sati, na istoj prometnici u Šemovcima upravljajući bmw-om izvan kolnika je izletio 48 -godišnji vozač. Srećom, nije se ozlijedio, iako je automobil totalno slupao i okrenuo na krov. Na mjestu nesreće policajci su mu naplatili novčanu kaznu zbog prometnog prekršaja.

Na šumskom putu u Segovini nedaleko od Ludbrega pronađen je mrtav Bratislav Klisurić (43) iz Koprivnice. Nesretni je Bratislav tijekom prošlog vikenda izvlačio drva iz šume u predjelu Šašina

Oko 13.45 sati, također na đurđevačkom kraju, ali ovog puta kod Čepelovca, zbog iznimno lošeg vremena i neprilagođene brzine izvan kolnika je izletio školski autobus. Srećom, djecu je ostavio u školi i završavao je svoju zadaću kada je vozač (49) u smjeru Đurđevca ulaskom u lijevi zavoj zahvatio desnu bankinu i izletio u žbunje. Vozač nije bio alkoholiziran, a i njemu su na mjestu nesreće policajci naplatili novčanu kaznu.
Vremenskom kronologijom, sljedeća prometna nesreća dogodila se oko 14.30 sati u Carevdaru. Tamo je mlada vozačica (23) tek lakše ozlijeđena u nesvakidašnjem izlijetanju, prevrtanju i udarcu u kuću svojim vw passatom. Automobil se nakon ‘klizanja’ po jarku, udarca u ogradu i betonski šaht prevrnuo se i ostao visjeti naslonjen na obiteljsku kuću. Neoprezna je nesretnica imala mnogo sreće, a u bolnici su joj utvrđene tek lakše ozljede. Prometne nedaće nisu zaobišle ni koprivnički kraj.
Dvije su osobe lakše ozlijeđene, vozač seata (34) i djevojčica stara četiri godine, u prometnoj nesreći koja se dogodila na Varaždinskoj cesti u Koprivnici oko 15.45 sati. Nesreću je skrivila vozačica renault meganea (19) koja je upravljajući u smjeru Kunovec Brega nije držala dovoljni razmak u vožnji u slijedu.
U ponedjeljak je policijskom dežurstvu stigla obavijest kako je preminuo 90-godišnji umirovljenik iz Ferdinandovca koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se u petak poslijepodne dogodila u tom mjestu. Kako smo doznali, starac koji se svojom krivnjom upravljajući električnim biciklom sudario s golfom, u nesreći je zaradio prijelome i ozljede koje prvotno nisu bile opasne po život. Zbog toga je određena obdukcija kako bi se točno odredio uzrok smrti. Vozač golfa (51) s kojim se sudario bio je pijan (0,92 promila), no utvrđeno je kako on nije krivac za prometnu nesreću.
Na smiraju crnog ponedjeljka stigla je i vijest o još jednoj velikoj tragediji. Na šumskom putu u Segovini nedaleko od Ludbrega pronađen je mrtav Bratislav Klisurić (43) iz Koprivnice. Nesretni je Bratislav tijekom prošlog vikenda izvlačio drva iz šume u predjelu Šašina. Upravljajući traktorom po nizbrdici s prikolicom natovarenom drvima po loše održavanom šumskom putu, u oštrom desnom zavoju zahvatio je povišeni zemljani nasip. Traktor se prevrnuo i prignječio njegovo tijelo. U policiji pretpostavljaju kako je nesretnik na mjestu poginuo. Kako bi se utvrdile sve okolnosti oko tragedije, prema nalogu državnog odvjetnika u Varaždinu tijelo je prebačeno na Odjel patologije varaždinske Opće bolnice gdje je određena obdukcija.

Kombi u kojem su život u sudaru s kamionom izgubile dvije osobe


U šumi nedaleko od Ludbrega traktor je nasmrt prignječio Bratislava Klisurića (43) iz Koprivnice


Preminuo je i biciklist (90) iz Ferdinandovca od posljedica prometne nesreće koja se dogodila u petak


U Čepelovcu je zbog nepažnje vozača izletio i školski autobus, srećom bez putnika


U Šemovcima je zbog nepažnje i skliskog kolnika vozač okrenuo bmw na krov, srećom bez ozljeda


Vozačica (23) lakše je ozlijeđena u izlijetanju i prevrtanju passata u Carevdaru


Dvije osobe, vozač seata (34) i djevojčica (4), ozlijeđeni su u sudaru na Varaždinskoj cesti u Koprivnici