Crveni luk, kelj, đumbir i češnjak protiv prehlade

Podravski list profile

Prehlada je česta virusna bolest, posebno u zimsko doba. Prvi se simptomi pojavljuju dva dana nakon zaraze, i to najčešće kao lagano grebanje u grlu uz osjećaj iscrpljenosti. Potom dolazi do pojave jačih simptoma kao što su začepljen nos, curenje iz nosa, kašalj, grlobolja i suzne oči. Iako se povišena temperatura u pravilu javlja kod gripe, a ne kod prehlade, temperatura ponekad može biti blago povišena. Kako je uzrokuju virusi, a ne bakterije, ni slučajno se ne liječi antibioticima, što mnogi pacijenti često olako shvaćaju. Na tržištu postoji velik broj lijekova koji mogu olakšati tegobe u slučaju prehlade, no stručnjaci nude i druga rješenja koja svatko od nas ima u svojoj kući i koja će vam zasigurno pomoći. To su namirnice bogate antioksidansima kao što su kelj, brokula, brusnice, crveni luk, borovnice, ali i začini poput đumbira, češnjaka, mente i čilija. Neka vam pri ruci budu biljni čajevi s medom i limunom, a alkohol i kofein izbjegavajte. Prehladu je najbolje liječiti kod kuće, stoga uzmite predah i ostanite nekoliko dana kod kuće dok vam ne bude bolje, složni su liječnici.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti