ČUDO U MOLVAMA Kakve su to neobične ptičurine sletjele na Matino maleno stablo jabuke u dvorištu

Kako kaže, ove godine naraslo mu je 'cijelo čudo' šefi pa je od njih napravio svoje malo jato labudova, a prolaznici rado zavire u njegovo dvorište


Autor: podravski.hr — 25.10.2017. / 10:52 Stil

Mato Vargić iz Molva sa svojim čudom neviđenim

MOLVE – Mato Vargić iz Molva bavi se poljoprivredom, no u slobodno vrijeme voli oslikavati razne predmete. Tako je od ukrasnih tikvica, koje se još nazivaju i šefi, napravio pravu malu instalaciju ispred svoje kuće u Marijanskoj ulici. On je na staru granu jabuke, koju je od propadanja zaštitio posebnim premazom, povješao razne tikvice oslikane u labudove.
– Imao sam jednog šefa koji me podsjetio na labuda, pa sam ga oslikao bijelom i crnom bojom, no vidio sam da se isto može napraviti i s drugim tikvicama pa je nastala ova moja kolekcija – rekao je Mato.
Kako kaže, ove godine naraslo mu je ‘cijelo čudo’ šefi pa je od njih napravio svoje malo jato labudova, a prolaznici rado zavire u njegovo dvorište i gledaju kakve su to čudne ptice sletjele na njegovu jabuku.
– Šefe oslikavam kad imam vremena, dovoljan je jedan premaz posebnom lak-bojom i onda su oni zaštićeni od vremenskih prilika i neprilika. Preko zime ću ih pospremiti, no sad će još neko vrijeme krasiti moje dvorište – objasnio je Mato.
Osim labudova na jabuci, Mato je napravio i jednu labudicu koja sjedi na jajima, malim tikvicama, u košari.
– Nije to ništa posebno, no ovaj hobi me opušta i zabavlja nakon napornog dana na polju ili u štali, kad ulovim ‘cajta’. Pomaže mi i supruga, a osim labudova napravio sam i malog majmuna na kvrgi na grani jabuke koja me baš oblikom podsjećala na oblik majmuna – rekao je Mato i dodao da je šteta baciti i mali komadić drveta jer se uvijek od njega nešto može napraviti. (sm)
FOTO: NIKOLA WOLF