CURE NOVI DETALJI Bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović prijavio krađu mobitela i laptopa

Intenziviraju se i izvidi o poslovnoj suradnji HDZ-ova nogometnog dužnosnika Roberta Markulina s Piškornicom


Autor: podravski.hr — 17.12.2017. / 21:18 Aktualno

Mladen Jozinović, bivši direktor Piškornice, radi za teksaškog biznismena

Bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović, čije suspektne poslovne poteze poput isplate milijunskog bonusa ovih dana intenzivno češlja krim-policija po nalogu Državnog odvjetništva, prijavio je i da je sam bio žrtvom kaznenog djela.
Dok se razduživao nakon ekspresne smjene, Jozinović nije vratio laptop i mobitel. Kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskih istrazi, nedugo nakon odlaska iz Piškornice policiji je prijavio da su mu taj laptop i mobitel nestali iz automobila parkiranog u Zagrebu. Odnosno, da mu ih je netko – ukrao.
S obzirom da su ti uređaji koprivničkim istražiteljima bili vrlo zanimljivi zbog mogućih korisnih informacija i materijalnih činjenica koje su tamo bile pohranjenje u elektroničkom obliku, zagrebačka krim-policija navodno također provodi intenzivnu potragu. Kakve tajne, dakle, kriju Jozinovićevi gadgeti?
Sve se zanimljivije činjenice otkrivaju i češljanjem papira koje je policija izuzela iz Piškornice. Naši izvori tvrde kako je, osim milijunskog bonusa, fokus izvida sada snažno usmjeren i na oko 250.000 kuna honorara koje si je Jozinović lani jednokratno isplatio za cijelu godinu. Riječ je je enormno visokom honoraru od čak 21.000 kuna mjesečno jer je Jozinović cijelo to vrijeme primao i plaću od 18.500 kuna. Iskrsnuli su, naime, novi detalji o okolnostima isplate tog honorara.
Intenziviraju se i izvidi o poslovnoj suradnji poduzetnika Roberta Markulina s Piškornicom, ali i nekim drugim poduzećima. Markulin je šef HDZ-ove županijske zajednice poduzetnika i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, a njegovo poduzeće Mark-Rob isporučivalo je zemlju, pijesak i šljunak za Piškornicu. I tu su se pojavili zanimljivi poslovni dealovi na relaciji Mark Rob-Prizma-Piškornica.
Pri kraju su pak policijski izvidi o općinskom zemljištu koje je od Koprivničkog Ivanca kupila tvrtka Piškornica. Glavni je ‘štos’ u tome da je Piškornica kvadrat zemljišta na odlagalištu koprivničkome Komunalcu plaćala 30-ak kuna više nego Općini, pri čemu se sumnja da bi općina na tom poslu mogla biti oštećena za više od dva milijuna kuna. Isplivalo je još nešto: Općina je u doba dok je o tome odlučivao donačelnik Ivica Petričević, član županove stranke Mreže, svoje zemljište Piškornici prodalo kao poljoprivredno(…)
VIŠE O DETALJIMA OPSEŽNE POLICIJSKE ISTRAGE U PIŠKORNICI EKSKLUZIVNO ČITAJTE U SUTRAŠNJEM BROJU PODRAVSKOG LISTA

Novi broj Podravskog lista