Čuvate li ih? Istina o mliječnim zubima koju niste znali!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Napredak medicine dovodi do novih otkrića i spoznaja u svim njenim područjima, pa tako i u regenerativnoj medicini, gdje je upotreba matičnih stanica najvažnija.

One grade naš organizam, pospješuju oporavak i regeneraciju tijekom cijelog našeg života i izuzetno su korisne u liječenju mnogih bolesti. Najveći izvor matičnih stanica je koštana srž, krv iz pupkovine, ali i mliječni zubi. Matične stanice iz mliječnog zuba mogu se razviti u druge tipove stanica. Mogu se razviti u različite vrste tkiva i organa, u hrskavicu ili koštanu srž. Mogu se koristiti kod obnove srčanog tkiva, kod povrede perifernog živca, u liječenju Alzheimerove bolesti, Parkinsona, u rekonstruktivnoj kirurgiji. Pružaju mogućnost liječenja zglobova, jetre, pluća i oštećenja krvnih žila.

Osim mliječnog zuba, kao izvor mogu poslužiti zubi izvađeni iz ortodontskih razloga i umnjaci. Važno je da takav izvađeni zub pohranite u zamrzivač u roku od 48 sati i tamo ga držite cijelo vrijeme. (najdoktor.com)

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI