Čuvate li ih? Istina o mliječnim zubima koju niste znali!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Napredak medicine dovodi do novih otkrića i spoznaja u svim njenim područjima, pa tako i u regenerativnoj medicini, gdje je upotreba matičnih stanica najvažnija.

One grade naš organizam, pospješuju oporavak i regeneraciju tijekom cijelog našeg života i izuzetno su korisne u liječenju mnogih bolesti. Najveći izvor matičnih stanica je koštana srž, krv iz pupkovine, ali i mliječni zubi. Matične stanice iz mliječnog zuba mogu se razviti u druge tipove stanica. Mogu se razviti u različite vrste tkiva i organa, u hrskavicu ili koštanu srž. Mogu se koristiti kod obnove srčanog tkiva, kod povrede perifernog živca, u liječenju Alzheimerove bolesti, Parkinsona, u rekonstruktivnoj kirurgiji. Pružaju mogućnost liječenja zglobova, jetre, pluća i oštećenja krvnih žila.

Osim mliječnog zuba, kao izvor mogu poslužiti zubi izvađeni iz ortodontskih razloga i umnjaci. Važno je da takav izvađeni zub pohranite u zamrzivač u roku od 48 sati i tamo ga držite cijelo vrijeme. (najdoktor.com)

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI