Cvekan: Sad krećemo u radne akcije vezane uz uređenje lovišta

Ivan Cvekan novi je predsjednik Lovačke udruge Jelen iz Đurđevca. Za tajnika je izabran Hrvoje Parag, lovnika Danijel Petrović, a blagajnika Matija Peti, dok Izvršni odbor još čine Marijan Đukić, Franjo Huđek, Igor i Saša Kovač, Zdravko Markov, Željko Odobašić i Luka Petrović. Novo vodstvo odredilo je i plan aktivnosti u ovoj godini.

– Sad krećemo u radne akcije vezane uz uređenje lovišta kako bismo spremno dočekali novu lovnu sezonu koja službeno počinje 1. travnja. Plan nam je urediti sve čeke i hranilišta, a vjerujemo da će, kao i prijašnjih godina, odaziv članova u radnim akcijama biti dobar – kaže Ivan Cvekan.

Udruga će uspostaviti suradnju i s vlasnicima okolnih klijeti koji nude smještajne kapacitete. Kroz tu suradnju će se, ističe Cvekan, ponuditi smještajni kapaciteti za lovce, što će doprinijeti i razvoju lovnog turizma koji ima velik potencijal na đurđevačkom području.

– Sve je više vlasnika klijeti koji su uredili smještajne kapacitete, što nudi mogućnost da se ponovno oživi lovni turizam u Đurđevcu – kaže Ivan Cvekan.

Uz radne akcije i organizaciju lovova, Udruga će sudjelovati i na raznim manifestacijama na kojima će promovirati lovstvo. Neizostavno će biti i natjecanje u gađanju glinenih golubova u sklopu Picokijade.

– Imamo puno planova i nadamo se da ćemo ih realizirati u suradnji s Gradom, Županijskim lovačkim savezom i ostalim sponzorima koji financijsku podupiru rad naše Udruge – zaključio je Ivan Cvekan.

FOTO LU Jelen

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI