Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Cvetković: Ponosni smo na naše dvije lovkinje

Lovačka udruga Lisica iz Đelekovca nedavno je održala svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj je dosadašnji predsjednik, Ivica Cvetković, potvrđen i za novi mandat. Cvetković je u svom uvodnom govoru na početku novog mandata zahvalio ostalim članovima, naglasivši kako je dužnost svih članova očuvanje udruge, tradicije lovstva koju su , konkretno u Đelekovcu, prošle godine proslavili uz 75. godišnjicu postojanja društva.

Na spomenutoj su skupštini izabrali i Izvršni te Nadzorni odbor, ali i Stegovni sud.

– Gospodarenje lovištem vrlo je opsežna i odgovorna djelatnost koja je propisana Zakonom o lovstvu, raznim pravilnicima i drugim zakonima koji su u direktnoj ili indirektnoj vezi s lovstvom. Ako tebi kao lovcu nedostaje samo neki od papira i dozvola, može te se okriviti za krivolov – upozorava Cvetković, želeći istaknuti kako se radi o vrlo ozbiljnoj djelatnosti od velike društvene važnosti.

Lovačka udruga Lisica Đelekovec lovozakupnik je područja površine od 3200 hektara, koje se velikom većinom nalazi na području općine Đelekovec. Udruga broji 20 matičnih članova te pet pridruženih, a posebno veseli članstvo čak dvije dame lovkinje, što je, mora se reći, rijetkost danas u lovstvu.

Od aktivnosti, Cvetković je naglasio kako su uz sve redovne zadaće kao prioritet imali izgradnju novih i uređenje postojećih lovno-gospodarskih i tehničkih objekata. Samo su ove godine postavljena tri nova hranilišta koje se sastoje od automatiziranih spremnika za hranu i solarno napajanje, koje omogućuje da u nekom periodu izbacuju određenu količinu hrane. U planu je, dodaje Cvetković, postaviti još barem dva takva hranilišta.

– Postavljamo i namjenska hranilišta za sitnu divljač tipa „feder“ koja također imaju spremnik te pomoću čijeg se fedra izbacuje hrana. Ovakvi tipovi hranilišta imaju velike prednosti, od zdravstveno ispravne hrane koja nije izložena vremenskim uvjetima, manji je utrošak, a tipskom namjenom i redovitom prihranom smanjuju se štete na poljoprivrednim usjevima – tvrdi Cvetković.

Od društvenih aktivnosti, ističu iz Udruge, redovno održavaju lovački dom i okoliš oko njega. Suradnju s Općinom Đelekovec ocjenjuju kao jako dobrom.

– Svake godine sudjelujemo na natječaju za sufinanciranje udruga s područja općine gdje ostvarujemo određenu potporu koja nam je jako važna za sam rad. Surađujemo i s ostalim udrugama, kako s područja općine, tako i izvana. Članovi smo ŽUL Panonija, a samim tim i HLS Zagreb. Također, imamo i dobru suradnju s Policijskom upravom koprivničko-križevačke županije – ističu iz udruge.

– Htio bih poslati poruku mlađoj populaciji da se slobodno uključe u lovstvo, da to nije samo ona fraza „grupa ljudi ide kroz šumu“, nego da se slobodno vrijeme može iskoristiti svrsishodno, da se može afirmirati kroz sportsko streljaštvo, koje je sada i olimpijska disciplina, zatim kroz lovnu kinologiju, uzgoj i natjecanja s lovnim psima, kao i fotolovom. Sa svime nabrojanim može se lijepo boraviti u prirodi, uz svakako nezaboravna druženja – zaključuje Cvetković.

FOTO Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

kup spektakl u gradu podno kalnika

FOTO Kakva ludnica! Križevčani na Mladenov pogon izbacili Šibenčane i Carevića za najveći uspjeh u povijesti kluba

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović ovih je dana potpisao ugovor s ministarstvom

Za rekonstrukciju i opremanje igrališta stiže 28.500 eura

NAKON PORAZA OD PICOKA

‘Potres’ u Drnju, Vučeta dobio nogu, znamo tko će ga zamijeniti na Parku prinčeva

I dalje su u tijeku pripreme uoči početka kuglačke sezone

FOTO Graničari svladali križevačku Elektru

TRAJE KRIZA U MIŠKININOJ ULICI

FOTO Galešić poput Kostelića izvozao i ismijao Slavenovu obranu za treći uzastopni poraz Farmaceuta

Upišite pojam koji želite pretraživati