Da, istina je: Objekt na super lokaciji vrijedan milijune, na javnoj dražbi za samo jednu kunu

Podravski list profile

Nekadašnja upravna zgrada Podravskog gospodarstva u Kolodvorskoj ulici preko puta Podravke 31. srpnja po četvrti će se put naći na javnoj dražbi. Radi se o zgradi površine 214 metara kvadratnih, dvorištu od 264 metara kvadratnih te parkiralištu od 538 metara kvadratnih koji su procijenjeni na vrijednost od nešto manje od četiri milijuna kuna. Kako nam je objasnio Zlatko Kosec, stečajni upravitelj Podravskog gospodarstva, do sada na tri održane dražbe nije bilo zainteresiranih kupaca, no siguran je da će se ovog puta zgrada prodati.

– Početna cijena elektroničke javne dražbe koja kreće 31. srpnja, a završava 14. kolovoza je jedna kuna, no to nije cijena po kojoj će se zgrada s okolnim zemljištem prodati. Moja je neslužbena procjena da bi se taj iznos na dražbi trebao kretati od 700.000 do milijun kuna, no vidjet ćemo kako će se dražba razvijati – rekao je Zlatko Kosec.

Zgrada nije u upotrebi 12 godina, u lošem je stanju, a dogodilo se i nekoliko provala pa su vrata dodatno zaštićena kako ne bi došlo do daljnjih provala.

– Smatram da će novi vlasnik zgradu srušiti i napraviti novi stambeno-poslovni kompleks jer postojeća zgrada nije upotrebljiva. Bitna je lokacija zbog koje je parcela i procijenjena na gotovo četiri milijuna kuna. Radi se o odličnoj lokaciji u gradu, a znam da postoji nekoliko zainteresiranih strana iz građevinske branše koji prate dražbe i koji će sigurno licitirati na ovoj četvrtoj dražbi – veli Kosec te dodaje da je svima u interesu da se općenito imovina PG-a proda čim prije, odnosno da se čim prije stavi u neku funkciju.

Kako kaže, stečaj Podravskog gospodarstva pokrenut je 2009. godine zbog lošeg poslovanja.

– Prva asocijacija na PG je proizvodnja i prodaja sjemena, no to je zapravo manji dio onoga čime se PG bavio. Glavnina poslova bilo je ratarstvo i stočarstvo, no proizvodnje danas nema iako tvrtka postoji. Nakon pokretanja stečaja vjerovnici, kojima su priznata potraživanja u iznosu od 100 milijuna kuna, odlučili su da će se sva imovina prodati kako bi se potraživanja namirila, a osim ove zgrade u Kolodvorskoj ulici, PG još ima farmu u Gospiću te pletarstvo u Legradu, a i ove nekretnine uskoro kreću na dražbe – objasnio je Kosec.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI