Dalić ima povjerenje u Jakšića kod odabira novog vodstva RK Podravke

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Još jednom u svojoj bogatoj povijesti Rukometni klub Podravka okreće novu stranicu. Uoči početka nove natjecateljske sezone održat će se skupština dioničara (danas poslijepodne op.a.) u kojoj glavnu riječ ima Grad Koprivnica kao većinski vlasnik (97,15 posto), dok tvrtka Podravka ostaje glavni sponzor kluba, ali će njen utjecaj ubuduće biti bitno drugačiji nego dosad.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Već smo pisali kako će u Nadzornom odboru kluba ostati samo Krunoslav Bešvir, a odlaze predsjednica Ljiljana Šapina te članovi Marinka Akrap i Mario Kraljić.

Novi Nadzorni odbor činit će Ivan Pal, Zdravko Punčikar i Nataša Tetec kao predstavnici većinskog vlasnika Grada Koprivnice, Krunoslav Bešvir koji će predstavljati Podravku, Dario Bodulica ispred Carlsberga, Mario Biljan ispred križevačkog Radnika te Dario Šumiga ispred Hartmanna. U javnost je procurilo kako će bivši trener Podravke i aktualni predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice Ivan Pal postati predsjednik tog tijela.

Javna je tajna da Nadzorni odbor u posljednje vrijeme baš i nije imao previše utjecaja na zbivanja u klubu, no to bi se ubuduće trebalo promijeniti. Iz izvora bliskih klubu doznajemo kako je cijeli projekt dogovoren izravno između predsjednice Podravkine uprave Martine Dalić i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića.

Gospođa Dalić svoje je namjere zapravo suptilno najavila još u prvom tjednu svog boravka u Koprivnici, kad je došla u dvoranu na utakmicu Lige prvakinja s Györom te se po njenom završetku fotografirala s cijelom Podravkinom ekipom. Sad je Jakšiću jasno dala do znanja kako je spremna dati potporu projektu RK-a Podravka, a vrlo je moguć čak i višegodišnji sponzorski ugovor.

Onima koji znaju neke osnove o funkcioniranju sportskih klubova jasno je koliko je takva vrsta potpore važna. S višegodišnjim proračunom moguće je planirati dosta toga unaprijed, što često nije bio slučaj u posljednja dva desetljeća. Klubom se upravljalo na svakojake načine, pa se u jednom trenutku čak našao pred stečajem, no stvar je spašena pretvorbom u sportsko dioničko društvo. Tada je Gradu i pripao vlasnički udio, nakon što je država porezni dug pretvorila u dionice.

Proračun od 8,5 milijuna kuna trebao bi ostati i sljedeće godine, a nije nemoguće da se sponzorska sredstva i povećaju, no to će vjerojatno biti vezano uz postignute rezultate. Odnos Podravke i Grada je dobar, a u Gradu se to najbolje osjeća kroz redovito plaćanje komunalne naknade. Rukomet je zapravo zajednički projekt koji i jednoj i drugoj strani može donijeti brojne benefite. Osim toga, kroz rukomet je s manje novca lakše ostvariti vrhunske domete nego kroz, primjerice, nogomet.

Kako je došlo do toga da ljudi iz Grada preuzimaju glavnu riječ u RK-u Podravka? Temelj je u tome da Martina Dalić ima potpuno povjerenje u Jakšića i njegov odabir, te je čak tražila da nitko iz tvrtke više ne bude u Nadzornom odboru. Ipak, iz Grada su željeli da netko ipak bude prisutan, kako bi sponzor mogao pratiti novčane tokove u klubu. Tako je izbor pao na Bešvira, bivšeg predsjednika kluba te člana Uprave i Nadzornog odbora.

Što se tiče prve ekipe, novi trener Neven Hrupec zasad je optimist, kaže kako mu ekipa izgleda jako dobro, a poznato je da su sve nove igračice stigle uz njegovo odobrenje. Pred njega nije postavljen nikakav rezultatski imperativ kad je u pitanju Liga prvakinja, bit će dovoljno da Podravka više ne bude ‘kanta za napucavanje’ kao u tužnoj prošloj sezoni. Značajnije promjene mogle bi uslijediti u organizaciji kluba. Doći će do određenih promjena u upravljačkoj strukturi i stručnoj piramidi, bit će napravljena nova sistematizacija. Detaljnije o tome znat će se nakon skupštine koja je zakazana za četvrtak.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI