Dalić nakon imenovanja na čelo Podravke: Veselim se radu, nadam se da će mi zaposlenici pomoći!

Nadzorni odbor, kako smo jučer i ekskluzivno najavili, jednoglasno potvrdio je Martinu Dalić za predsjednicu Uprave Podravke.

Martina Dalić stigla je jutros u Koprivnicu u svom privatnom nissan jukeu te ušetala u upravnu zgradu Podravke kao jedina kandidatkinja na to mjesto. Nakon sjednice NO-a pred okupljene medije išetala je kao prva žena predsjednica Uprave ove prehrambene multinacionalke.

-Velika mi je čast. Podravka je jedna od najvećih hrvatskih kompanija. Ona je uvijek bila i bit će koprivnička kompanija. To je ujedno i velika odgovornost. Naš zajednički cilj je još jača i veća Podravka i njen rast. Taj cilj i jest razlog zašto sam prihvatila dužnost. Veselim se radom s timom i zaposlenicima i nadam se da će mi pomoći u ostvarenju cilja. Želim zahvaliti NO-u i dioničarima te naročito Vladi na povjerenju te premijeru Andreju Plenkoviću – rekla je Martina Dalić.

-Podravku vidim kao kompaniju koja ima još snažniji nastup na tržištima i još veći izvoz. Koja još snažnije koristi nove tehnologije u svom poslovanju. Podravka je sinonim inovativnosti, želim da u sljedećem razdoblju taj duh bude snažno izražen kroz razvoj proizvoda i osvajanje novih tržišta. Ovo je vrijeme u kojem puno govorimo o zelenim investicijama i očuvanju okoliša, vjerujem da Podravka može biti predvodnik. Podravka je važan nositelj prehrambeno-prerađivačke industrije, vezana uz poljoprivredu, nastojat ćemo da se nastavi povećavati udio naših domaćih sirovina u našim proizvodima i najvažnije – najveća vrijednost su ljudi – nitko ništa ne može sam i vjerujem da marljivost i predanost Podravkaša po kojoj su poznati je ta temeljna energija koja će meni i suradnicima otvoriti put za snažniji rast i razvoj Podravke – navela je Dalić.

Dodala je da ne može komentirati proces odabira od strane države i mirovinaca oko izbora nje kao predsjednice.

-Meni je drago da mi je ukazano povjerenje od Vlade i to mi puno znači. To je i dodatna odgovornost jer struktura vlasništva je takva da reflektira kompaniju koja je važna državi ali i ostalim dioničarima – dodala je Dalić koja je napomenula i kako planira biti svaki dan u Koprivnici cijelo radno vrijeme kako bi upoznala kompaniju i grad.

Mandat će joj trajati do veljače iduće godine, a prvi potezi, navela je bit će susreti s predstavnicima radnika i upoznavanje s proizvodnjom. U pripremi je i srednjoročni strateški plan kompanije. O rekonstrukciji Uprave kaže ne razmišlja ona, to je posao i Nadzornog odbora te rekla je kako to nije nešto o čemu sad razmišlja.

Želimir Vukina, predsjednik NO-a je rekao:

-Donio smo jednoglasnu odluku, na prijedlog mirovinaca i države o imenovanju nove predsjednice Uprave Podravke Martine Dalić.

Dalić u pratnji Marinka Belje, kompanijskog direktora za sigurnost

Martina Dalić na mjesto šefice Grupacije Podravka u kojoj radi gotovo 6000 zaposlenih (Podravka, Belupo, Žito i ostale pripadajuće kompanije) dolazi kao konzultantica Svjetske banke za Hrvatsku te sudjeluje u izradi razvojne strategije Hrvatska 2030. S mjesta potpredsjednice Vlade Andreja Plenkovića otišla je 2018. nakon afere Hotmail kad se otkrila njena korespodencija sa stručnjacima na izradi zakona o Agrokoru.

Podravka od danas ima novu predsjednicu

Dodajmo i kako je cijena Podravkine dionice jučer prije objave bila 490 kuna, a danas je, vidljivo je na Zagrebačkoj burzi, porasla za tri kune. Najviše je u posljednjih godinu dana vrijedila 15. siječnja i to 502 kune.

FOTO Nikola Wolf / Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI