Damir ipak ide u zatvor: Opet vrijeđao Maricu i preklinjao da ga primi k sebi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Damir (50) iz Kunovec Brega pored Koprivnice, koji je početkom godine osuđen bizarnom kaznom od 3,20 kuna kada je izvrijeđao svoju poznanicu Maricu dok ga nije pustila u kuću, u subotu navečer ponovio je isti ‘kuršlus’, no ovog puta nije bio takve sreće kao početkom godine.

Završio je na 15 dana u zatvoru. Uhićen je u subotu nakon što je ‘po stoti put’ došao do svoje prijateljice Marice (76) u Goričko koja ga nije htjela pustiti u kuću. Punih je 45 minuta, od 20.00 do 20.45 sati u subotu navečer Damir lupao Marici na vrata, a kako ga nije puštala unutra, vikao je, galamio i vrijeđao je raznim pogrdnim riječima i psovkama.

– Muškarac nije bio pod utjecajem alkohola, ali je uhićen i smješten u policijske prostorije do smirivanja. Sljedećeg je dana prepraćen na žurni prekršajni postupak na Općinski sud u Koprivnici gdje je proglašen krivim i osuđen na 15 dana zatvora – priopćila nam je Dijana Žagar, ne otkrivajući identitet žrtve i počinitelja.

No, njihov komplicirani odnos širom je poznat, a o njemu smo nekoliko puta pisali u Podravskom listu. Posebnu je pažnju javnosti taj “par” privukao na sebe kada je Damir sredinom siječnja nakon uhićenja morao platiti 3,20 kuna, ili 2,13 kuna, što je dvije trećine tog iznosa. No, oni su se i prije sukobljavali. Riječ je o starim poznanicima policije i suda.

– I prije me je znao napadati, ali sad je prevršio svaku mjeru. On je sam i nema nikoga, zna da sam i ja sama i da kuham pa dolazi. On je također sirotinja i trebao bi se netko za njega pobrinuti i udomiti ga. Bila sam i na Centru za socijalnu skrb i molila da mu se pomogne, ali ništa nisam postigla. Uza siromaštvo, pije i bolestan je na živce. Ne znate što mu može pasti na pamet – objasnila je Marica za Podravski list nakon jednog njihovog sukoba o kojem smo izvještavali.

Priznala nam je tada da ga je mnogo puta iz samilosti pustila u kuću, dala mu hrane i pustila da si kuha kavu, ali onda ga se ne može riješiti.

– Ne želi otići od mene. Mnogo sam se puta sažalila nad njime jer je sirotinja, ali sada ga se bojim. Pa mogao bi mi cijelu kuću razbiti, a mene istući. Ne znate što mu može pasti na pamet. Treba mu pomoći. Kad Centar može pomagati tolikim Romima, može i njemu. Kuća mu se ruši, a nije ni zdrav – rekla nam je 76-godišnja Marica.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI