Damir: Masku ne moram niti mogu nositi, a zbog toga me tjeraju van iz trgovine

       

Damir Dukši iz Križevaca požalio nam se na situaciju koja se nekoliko puta ponovila u poslovnici Plodina u Križevcima, u kojoj redovito on i supruga kupuju jer im je upravo ta poslovnica najbliža kući. Damir i supruga imaju liječničku potvrdu o izuzeću od nošenja maske zbog zdravstvenog stanja, no Damir tvrdi kako ih se svejedno tjera na nošenje maske te im se uskraćuje kupovina.

– Dakle, supruga i ja imamo potvrdu o izuzeću i svejedno nas zamjenica voditeljice u Plodinama zlostavlja i tvrdi da moramo staviti masku jer njoj liječnička potvrda ništa ne znači. Zadnji incident bio je prošle subote oko 19 sati kada sam došao sa suprugom Dragicom u trgovinu i bio verbalno napadnut zbog nenošenja zaštitne maske. Napala me zamjenica voditeljice zbog nenošenja maske iako zna da imam potvrdu o izuzeću od nošenja maske jer sam je dostavio još 22.veljače u upravu Plodina sa sjedištem u Rijeci. Zamjenica je rekla da joj to ništa ne znači i da ne mogu kupovati robu te da će zvati policiju – ispričao je Damir.

Nakon svega, stigla je i policija koja je, kaže Damir, utvrdila da nema nikakvog prekršaja s njegove strane kao ni od njegove supruge.  

– Policijski službenik rekao je zamjenici voditeljice u Plodinama da nas mora poslužiti jer imamo potvrdu da smo izuzeti od nošenja maske. Zatim je ona promijenila priču pred policijom, odnosno počela se služiti lažima da joj nisam htio pokazati potvrdu koju me je tražila, što je laž jer sam sve dostavio još 22. veljače, a uz to, tamo često kupujemo i ovo nije bilo prvi put – rekao je Damir.

Damir nam je ispričao kako u većini drugih prodavaonica nije imao problema, već je nakon pokazivanja potvrde normalno kupovao. Rekao nam je i kako boluje od fibroze pluća i još nekoliko zdravstvenih stanja zbog kojih je u prvom redu i dobio izuzeće od nošenja maske te se požalio kako je cijeli ovaj stres jako loše utjecao na njega.

Damir je pisao i Stožeru

– Kako sam doživio velik stres, odnosno šok, što je dodatno pogoršalo moje loše zdravstveno stanje jer se liječim od PTSP-a kao posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu te niza drugih kroničnih i teških stanja, zbog svega ću zatražiti i psihološku pomoć – rekao je Damir. Upit smo poslali u sjedište Plodina te pitali radi li se o previdu ili politici tvrtke, no do zaključenja broja nismo dobili odgovor

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI