Damir: Neki ribiči skrivaju kaj su i gde ulovili kao zmija noge, ja ću sve otkriti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Damir Baruškin iz Koprivnice, inače član ŠRK-a Carp Podravina, obožava dolaziti na ribolov na Dravu kod Ješkova.

– Dok imam vremena, onda idem u ribolov. Najljepše mi je tu na Dravi, a ponekad idem u zaton u Sigecu, pa na Halasz Csardu kad zatopli. Sad nije vrijeme za jezerski ribolov, ali kad zatopli, odem na Vidak kod Đelekovca ili na hidrocentralu kod Donje Dubrave. Tamo ima jedan zaton gdje somovi ‘idu spavati’ pa je tamo ribolov odličan. Neki ribiči skrivaju što su ulovili i gdje su to ulovili kao zmija noge, ali ja nisam takav. Ne da ću se hvaliti ulovom, ali ako me pitate gdje sam što ulovio, reći ću bez problema – rekao je Damir.

Kaže kako mu je ribolov velika ljubav.

– Nekad znam reći da bih dao život za ribičiju i dok umrem, da me bace u Dravu. Šalim se, naravno, ali zaista volim ovaj hobi. Nije to samo hobi. To je ljubav prema prirodi, prema životinjama i mir i tišina koji me okružuju kad sam u ribolovu – veli Damir.

Od svog djeda naslijedio je ljubav i volju za ribičijom, a ponosan je i na sina koji je također krenuo njegovim stopama.

– Nekad sam imao bajtu, ali sad sam se prebacio na šator. Tako ne moram stalno biti na jednom mjestu jer šator mogu postaviti bilo gdje, pa ponekad ostajem i po tjedan dana. Na moru nisam bio više od 30 godina jer ovo je za mene pravi godišnji odmor. Ne volim gužvu, meni je ovdje puno ljepše – kazao je Damir.

Kže, prije dvije godine na ovom mjestu bio je odličan ribolov na somove, štuke i divere, a sad ipak ima manje ribe.

– Većinom idem sam, ali volim doći sa sinom. On radi u Njemačkoj pa nema puno prilike za zajednički ribolov, ali kad je doma, uvijek nađemo vremena. S vremenom je on postao bolji ribič od mene, moram to priznati – rekao je Damir.

Kaže kako je najukusnija riba smuđ.

– Volim i štuku, ali ona ima puno kostiju. Zato sam naučio filetirati ribu prije pripreme tako da poslije nema puno posla s uklanjanjem. Ribu je najbolje pripremiti na tanjuru za kotlovinu kad se dan prije napaca smjesom soli i češnjaka, a prije pečenja uvalja se u smjesu kukuruznog i pšeničnog brašna, vegete, crvene paprike i malo se zaljuti. To je moj recept koji sam usavršio tijekom godina i tako uvijek pripremam ribu. A imam i još jedan recept: ribu narežem na komade i skuham s povrćem kao za juhu. Zatim očistim meso od kostiju i sameljem s povrćem s kojim se kuhala riba i napravim faširance. To je isto jako ukusno – objasnio je Damir.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Održan Carp Masters cup 2020

Prošlog vikenda na jezeru Autoput II popularnom ZERP-u, nedaleko Koprivnice, održan je Carp Masters cup 2020. Tamo se je natjecalo 12 ponajboljih šaranskih ekipa iz

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI