DAN D ZA KOPRIVNIČKI RUKOMET Klupska uprava u ponedjeljak odlučuje o sudbini RK Podravke

Dožupan Ivan Pal, član Uprave RK Podravke, potvrđuje da cijeli projekt ide u lošem smjeru, suprotno od najava na početku mandata nove Uprave kluba


Autor: podravski.hr — 15.03.2013. / 10:58 Sport

KOPRIVNICA – Rukometni klub Podravka Vegeta, kako doznajemo, u teškoj je financijskoj situaciji iz koje se ne vidi izlaz. Iako je jučer trebala biti sjednica Uprave kluba koja se trebala očitovati o daljnjem tijeku suradnje na relaciji glavni sponzor – Klub, ona je odgođena za ponedjeljak. Ljerka Vresk, direktorica RK Podravke, zasad ništa službeno ne želi komentirati.
– Uprava će se u ponedjeljak nakon sjednice služeno oglasiti prema medijima te bi sve prije toga bilo nekorektno komentirati – rekla je Vresk.
Kako se čuje u klupskim kuloarima, Podravka više nema interesa financijski pratiti rukomet. Dožupan Ivan Pal, član Uprave RK Podravke, potvrđuje da cijeli projekt ide u lošem smjeru, suprotno od najava na početku mandata nove Uprave kluba.
– Neću moći ostati u projektu, osim ako glavni sponzor Podravka ne potvrdi svoj javno iskazani interes za investiranje u Rukometni klub – naglašava Pal.
Situacija nije nimalo bajna jer je Podravka obećala klubu dati kredit od šest milijuna kuna za saniranje dugova. Dosad je uplaćeno samo 1,5 milijuna, a za ostatak se ne zna kada će biti uplaćen. Nakon uvida u dugovanje, predsjednik Kluba Jorn Pedersen, član Uprave Podravke, zaključio je da će se s ostatkom kredita od 4,5 milijuna kuna zatvoriti dugovanja iz prijašnjih razdoblja, a dva milijuna kuna duga za porez će se posebno namiriti. Barem tako stoji u odluci kluba s 26. sjednice Uprave.
Iz Podravke odgovorili su nam kako ne razmišljaju o prekidu sponzorskog ugovora s Rukometnim klubom.
– Sponzorski ugovor za 2013. godinu s RK Podravkom na istoj je razini kao 2012. godine. Nastojat ćemo i dalje sponzorirati klub, u skladu s mogućnostima i sportskim rezultatima koje će klub ostvariti. Vrijedi istaknuti kako je Rukometni klub, uz pomoć glavnog sponzora, nedavno uspio isplatiti kompletna dugovanja za plaće igračicama i stručnom timu – odgovorili su iz Podravke.
Izvještava: Hrvoje Jurčić
Na fotografiji: s prošlogodišnje skupštine RK Podravke