DAN OPĆINE Ferdinandovčani proslavili 175. rođendan sela, škole i župe

Podravski list profile

Općina Ferdinandovac brojnim događanjima slavi svoj Dan te 175. rođendan sela, škole i župe. U povodu tog jubileja 175 učenika škole iz Ferdinandovca pustilo je 175 balona te dalo svoj doprinos u proslavi.

Središnji događaj proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je okupila brojne goste i uzvanike. Vjekoslav Maletić, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene i planirane projekte. Jedan od ostvarenih projekata je i asfaltiranje nerazvrstane ceste Krajnice – Trepče u dužini 2,3 kilometra koja je i službeno otvorena uoči same sjednice. Za asfaltiranje je izdvojeno dva milijuna kuna od čega je 85 posto sredstava osigurano iz fonda Europske unije, a 15 posto iz državnog proračuna.

-Ostvarenje proračuna lani je bilo za čak 70 posto veće u odnosu na 2017. godine. Kroz dvije godine osigurali smo 5,4 milijuna kuna mimo izvornog proračuna i to je velikim dijelom plod suradnje svih općinskih vijećnika. Naime, u općinskom vijeću je zastupljeno čak pet političkih opcija, ali se svi zajedno ponašamo kao Ferdinančani, a tek onda političari – istaknuo je Vjekoslav Maletić.

Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac

Značajna sredstva uložena su u obnovu vanjske stolarije i sustava grijanja u zgradi Dječjeg vrtića Košutica, modernizaciju javne rasvjete s LED žaruljama, a nabavljene su i kante za odlaganje otpada za sve mještane, obnovljena je skela Brodić te su zaposlene tri gerontodomačice u sklopu projekta Zaželi. Uskoro će početi energetska obnova zgrade Općinske uprave, uređenje Društvenog doma, a u planu je i asfaltiranje nerazvrstane ceste u Ulici Laz te sanacija odlagališta otpada Orl.

-Trenutno nam je veliki problem nedostatak mjesta u dječjem vrtiću za svu djecu koja su prijavljena za upis u novu pedagošku godinu. Zbog toga je pokrenut postupak formiranja još jedne odgojne skupine bez obzira što to iziskuje značajna financijska sredstva. U Općini se čitavo vrijeme ponašamo racionalno i štedljivo te smo sve projekte za koje je potrebno predfinanciranje uspjeli sami financirati bez zaduženja. Pred svima nam je još puno posla i nadam se da ćemo u budućnosti biti još uspješniji na dobrobit svih mještana – zaključio je Vjekoslav Maletić.

FOTO: Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Dan samaca oborio sve rekorde

Dan samaca koji se u Kini obilježava 11. studenog kao dan neudatih Kineskinja i neoženjenih Kineza postao je azijska verzija američkog Crnog petka. Kako piše

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti