DAN OPĆINE Ferdinandovčani proslavili 175. rođendan sela, škole i župe

Podravski list profile

Općina Ferdinandovac brojnim događanjima slavi svoj Dan te 175. rođendan sela, škole i župe. U povodu tog jubileja 175 učenika škole iz Ferdinandovca pustilo je 175 balona te dalo svoj doprinos u proslavi.

Središnji događaj proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je okupila brojne goste i uzvanike. Vjekoslav Maletić, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene i planirane projekte. Jedan od ostvarenih projekata je i asfaltiranje nerazvrstane ceste Krajnice – Trepče u dužini 2,3 kilometra koja je i službeno otvorena uoči same sjednice. Za asfaltiranje je izdvojeno dva milijuna kuna od čega je 85 posto sredstava osigurano iz fonda Europske unije, a 15 posto iz državnog proračuna.

-Ostvarenje proračuna lani je bilo za čak 70 posto veće u odnosu na 2017. godine. Kroz dvije godine osigurali smo 5,4 milijuna kuna mimo izvornog proračuna i to je velikim dijelom plod suradnje svih općinskih vijećnika. Naime, u općinskom vijeću je zastupljeno čak pet političkih opcija, ali se svi zajedno ponašamo kao Ferdinančani, a tek onda političari – istaknuo je Vjekoslav Maletić.

Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac

Značajna sredstva uložena su u obnovu vanjske stolarije i sustava grijanja u zgradi Dječjeg vrtića Košutica, modernizaciju javne rasvjete s LED žaruljama, a nabavljene su i kante za odlaganje otpada za sve mještane, obnovljena je skela Brodić te su zaposlene tri gerontodomačice u sklopu projekta Zaželi. Uskoro će početi energetska obnova zgrade Općinske uprave, uređenje Društvenog doma, a u planu je i asfaltiranje nerazvrstane ceste u Ulici Laz te sanacija odlagališta otpada Orl.

-Trenutno nam je veliki problem nedostatak mjesta u dječjem vrtiću za svu djecu koja su prijavljena za upis u novu pedagošku godinu. Zbog toga je pokrenut postupak formiranja još jedne odgojne skupine bez obzira što to iziskuje značajna financijska sredstva. U Općini se čitavo vrijeme ponašamo racionalno i štedljivo te smo sve projekte za koje je potrebno predfinanciranje uspjeli sami financirati bez zaduženja. Pred svima nam je još puno posla i nadam se da ćemo u budućnosti biti još uspješniji na dobrobit svih mještana – zaključio je Vjekoslav Maletić.

FOTO: Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Sesvečani oživjeli Ivanjske običaje

Hrvatsko folklorno društvo Sesvečice organiziralo je prikaz tradicijskih običaja za Ivanje u Podravski Sesvetama. Sesvečani su u suradnji s Udrugom umirovljenika Podravske Sesvete, Udrugom žena

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti