DAN OPĆINE Novovirovci proslavili svoj dan

Podravski list profile

Općina Novo Virje svečanom svetom misom i sjednicom Općinskog vijeća proslavila je svoj dan i blagdan nebeskog zaštitnika, svetog Josipa. Svečana sjednica poslužila je za osvrt na ostvarene projekte, a predsjednica Općinskog vijeća Katarina Kozarić Šabarić naglasila je kako su aktualnom vijećničkom sazivu najvažnija ulaganja u djecu i mlade obitelji.

-Uveli smo potpore za kupnju školskih knjiga, a donijeta je i odluka o smanjenju cijene vrtića. Zauzeli smo se i za opremanje igrališta u Crncu i Medvedički te smo mlade obitelji koje grade ili kupuju kuću na našem području oslobodili plaćanja komunalnog doprinosa i naknade – kaže Katarina Kozarić Šabarić.

Branko Mesarov, općinski načelnik istaknuo je kako je u realizaciju projekata veliku ulogu odigrala činjenica da je došlo do povećanja općinskih prihoda zahvaljujući novom načinu preraspodjele poreza na dohodak.

-Uredili smo staze na groblju, opremili dječja igrališta, nabavili kante za odvajanje otpada, a sudjelujemo i u projektu Zaželi preko kojeg su zaposlene dvije žene i omogućena odgovarajuća skrb za 12 starijih i nemoćnih sumještana. Sve to teško bi bilo ostvarivo da nije došlo do povećanja prihoda od oko milijun kuna – dodao je Mesarov.

U planu općinske vlasti je uređenje nerazvrstanih cesta i vatrogasnih domova, a za te projekte očekuju se potpore iz državnih i fondova Europske unije.

-Nastojimo poboljšati kvalitetu života naših mještana i nadamo seda ćemo u narednom razdoblju ostvariti zacrtane ciljeve – zaključio je Branko Mesarov.

FOTO: Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Slavica Schuster prekida karijeru?

Slavica Schuster, koprivnička rukometašica koja je donedavno bila članica Albe iz Szekesfehervara, vrlo je blizu odluke o prekidu karijere. Iako su je u mađarskom klubu

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI