DAN OPĆINE VIRJE Mirko Perok: Potporama za mlade obitelji poboljšali smo demografsku sliku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Virje poštivajući sve propisane epidemiološke mjere obilježila je Dan Općine i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Martina. Svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj su prisusutvovali i župan Darko Koren i dožupan Ratimir Ljubić, bila je prilika za osvrt na ostvarene i planirane projekte. Mirko Perok, načelnik Općine istaknuo je kako je ovu godinu obilježila pandemija virusa COVID-19 koja je donijela nove izazove i prioritet provođenja propisanih mjera stožera civilne zaštite sa ciljem očuvanja zdravlja svih mještana.

-Nastojimo najveću pomoć pružiti najranjivijim skupinama, a to su stariji i nemoćni. Zahvaljujući programu Zaželi i volonterima proširili smo mrežu korisnika te svima kojima je bilo potrebno donosili hranu, lijekove i ostale potrepštine. Odgovornim provođenjem mjera zaštite, koje su ponekad bile teško razumljive i prihvaćene od strane pojedinih mještana, spriječili smo da virus ozbiljnije ugrozi našu Općinu. Nažalost, i danas smo svjedoci širenja virusa u Domovini, stoga još jednom molim mještane za odgovorno ponašanje kako ne bismo ugrozili svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih. Veliko hvala svima koji su u najtežim trenucima pandemije bili spremni volonterski pomoći svojim sumještanima, a posebno se zahvaljujem Stožeru civilne zaštite Općine Virje i svim djelatnicima Općine koji su svojim predanim radom trenutno rješavali sve probleme naših mještana – naglasio je Mirko Perok.

Mirko Perok, načelnik Općine Virje

Unatoč ograničavajućim okolnostima Općina je nastojala ostvariti nekoliko značajnih projekata od kojih su najvažniji završetak obnove pješačke staze u Ulici Mitrovica u Virju i unutarnje uređenje Društvenog doma u Virju. Do kraja godine će biti obavljena i obnova krovišta na zgradi budućeg hostela u Virju te na Društvenom domu u Donjim Zdjelicama.

-S obzirom da se realizacija projekata nije odvijala po planu, vrijeme smo iskoristili za pripremu potrebne dokumentacije za niz planiranih projekata. To su izgradnju kružnog toka na Trgu Prodavić u Virju i rekonstrukciju okolnih ulica, rekonstrukciju Ulice Ante Starčevića u Virju s planiranom pješačkom stazom, rekonstrukciju zgrade stare škole u Virju, obnovu zgrade budućeg hostela te sanaciju divljeg odlagališta Hatačanova. Svi ovi projekti iziskuju velika financijska sredstva i najvećim dijelom se financiraju iz fondova Europske unije i državnog proračuna koja su ovoj godini zbog nastale situacije izostala – kaže Mirko Perok.

Sa svečane sjednice Općinskog vijeća

Zbog nastalih okolnosti, dodao je Perok, izostale su i mnoge aktivnosti udruga i sportaša po kojima je Općina nadaleko poznata. Zahvaljujući inovativnosti organizirana je virtualna Virovska Prkačijadu koja je u trenucima najvećih restriktivnih mjera obradovala sve ljubitelje prkača, ali i mnoge mališane.

-Pažljivom raspodjelom financijskih sredstava iz proračuna realizirali smo sve planirane programe potpora. Prioritet je uvijek briga za djecu kroz sufinanciranje našeg Dječjeg vrtića Zrno, pomoć učenicima i studentima te program za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Rezultat tih ulaganja je upis oko 15 mališana više ove godine u naš vrtić. S velikim zadovoljstvom u vrtiću smo zaposlili još dvije odgojiteljice i pomoćno osoblje. Kroz ovaj podatak vidljivo je da su naša nastojanja da poboljšamo demografsku sliku Općine bila uspješna i to nas iznimno veseli. U potpunosti smo realizirali i sve planirane potpore za poljoprivrednike i gospodarstvenike. Sa zadovoljstvom mogu tvrditi da naša Općina i dalje ima financijsku stabilnost koja se prije svega očituje u pravovremenom plaćanju svih financijskih obaveza prema dobavljačima, a naročito prema svojim mještanima te unatoč svim izazovima i ovu godinu planiramo završiti s pozitivnim rezultatom. Zahvaljujem Županiji na podršci u svim projektima, članovima Općinskog vijeća, ravnateljicama i djelatnicima naših ustanova te posebno zaposlenicima Jedinstvenog upravnog odjela Općine na čelu s pročelnicom Kristinom Filipović – kaže Mirko Perok.

Dodijeljena javna priznanja

U sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća dodijeljena su i javna priznanja Općine. Zlatnu plaketu Općine dobili su Marica Počepan, dugogodišnja članica Kulturno – umjetničkog društva Zvirišće iz Šeomovaca za područje kulture, Goran Matoničkin, predsjednik županijske i općinske Vatrogasne zajednice i član predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice za područje vatrogastva, Danica Vedriš, udomiteljica iz Virja za područje brige o djeci i humanitarnog rada te Mirko Antoljak, ultramaratonac iz Virja, Saša Rukelj, nogometaš iz Virja i Ženski košarkaški klub Podravac za područje sporta.

-Čestitam svim dobitnicima javnih priznanja koji su svojim radom zaslužili da ih se istakne u povodu obilježavanja Dana Općine – kaže Mirko Perok.

Dobitnici javnih priznanja
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI