Danas i sutra policija posebno nadzire bicikliste i pješake – bez iznimaka i oprosta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Kako bi se poboljšalo stanje sigurnosti odnosno smanjilo stradavanje vozača bicikala i pješaka u prometu na cestama, u srijedu i četvrtak, 13. i 14. svibnja, na području Postaje prometne policije Koprivnica provodit će se pojačani nadzor vozača bicikala i pješaka te nadzor poštivanja obveza vozača prema pješacima”, potvrdila je policija.

Kako navode, tijekom pojačanog nadzora, posebna pozornost posvetit će se najčešćim prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su: vožnja nogostupom i pješačkim prijelazima, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, tehnička neispravnost bicikala (neposjedovanje svjetlosne signalizacije, kočnica i dr.), nekorištenje svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, vožnja pod utjecajem alkohola i uključivanje u promet.

“Naglasak će biti stavljen i na korištenje zaštitne kacige kod djece, obzirom da su istu obvezne koristiti osobe mlađe od 16 godina. Prilikom nadzora pješaka pozornost će se posvetiti korištenju obilježenih pješačkih prijelaza, načinu prelaska preko ceste, korištenju reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću ili u vrijeme smanjene vidljivosti, korištenju nogostupa i strani kretanja kolnikom. Posebna pozornost posvetiti će se obvezi vozača da propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima.”, dodaju.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI