Dani okusa: Pogledajte gdje možete uživati u finoj domaćoj hrani

Od ponedjeljka 15. do nedjelje 28. studenog 2021. godine traju nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s loklanim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

-Lokalna gastronomija sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, sve se izraženije ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Uz to, uživanje u hrani danas je sve značajniji motiv za putovanje, ali i bitan element ocjene ukupnog doživljaja i zadovoljstva gosta destinacijom. Polazeći od navedenih spoznaja, kroz nekoliko proteklih godina u partneskom odnosu Turističkih zajednica županija i agencije DMK Vall 042 razvijan je projekt Okusi hrvatske tradicije u čiju se provedbu uključila i Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije kao nositelj svih aktivnosti za područje Koprivničko-križevačke županije – kažu u TZ Županije.

Ljubitelji dobre hrane tako će u narednih 13 dana u više od 100 ugostiteljskih objekata u Lijepoj Našoj moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda i to po cijenama već od 75 kuna po meniju, odnosno po 95 kn, 125 kn ili 195 kn. Popis svih restorana koji sudjeluju u manifestaciji može se naći na www.okusi.hr.

U Danima Okusa hrvatske tradicije sudjeluje 5 restorana iz naše Županije:

– Hotel Zlatan, Koprivnica

– Pivnica Kraluš, Koprivnica

– Izletište Sunčano selo, Jagnjedovec (po najavi)

– Restoran Stari Grad, Đurđevac

– Restoran Đurđevačka iža, Đurđevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI