Danici je dolijalo facebook moljakanje: Susjedovo imanje leglo je debelih štakora i zmija,

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danici Štefanec iz Drnja susjedno imanje već pet godina predstavlja pravu noćnu moru. Vlasnik susjednog imanja već duže ne živi u Drnju i uopće ne održava dvorište i vrt, što Danici zadaje probleme jer je od rugla odvaja sama njena ograda.

– Slaba mi je utjeha to što Općina nekoliko puta godišnje pokosi to zapušteno dvorište jer je kanal na tom susjedovom imanju i dalje zapušten i postao je leglo štakora i zmija – žali se Danica Štefanec.

Svaki dan gleda ruglo

Vlasnik susjednog imanja, dodaje ona, trenutno živi u Češkoj, a iako se dopisuju putem Facebooka, i dalje ništa ne čini kako bi svoje imanje doveo u red. Svaki put kad Danica spomene to imanje, ističe ona, njen nekadašnji susjed samo kratko odgovori da će problem biti riješen.

– Meni je već dodijalo svaki dan gledati to ruglo uz moj vrt i želim da se konačno trajno riješi problem s kojim sam suočena. Ni Općini sigurno nije svejedno što se mora svako malo brinuti za košnju i mora se naći rješenje kojim će ovaj problem biti trajno riješen – kaže Danica Štefanec.

Problemi Općini

Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje, ističe kako na području općine ima dosta imanja o kojima vlasnici ne vode brigu, a općinska uprava može jedino nakon izdanih upozorenja angažirati tvrtke za košnju tih zapuštenih parcela i to na trošak vlasnika. No, sama naplata troškova košnje od vlasnika, ističe Dombaj, stvara probleme Općini jer oni koji ne vode brigu o svom imanju, oglušuju se i kod naplate troškova krošnje.

Petar Dombaj

– Mi trenutno imamo 20.000 kuna potraživanja za takve troškove košnje. Nažalost, ne postoji zakon kojim bi se ovaj problem mogao trajno riješiti. Država je ta koja mora donijeti uredbu prema kojoj bi se stalo na kraj neodgovornim vlasnicima – zaključio je Petar Dombaj.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI