Danijel Rušak povukao se zbog optužnice, Centar će raspisati novi natječaj za ravnatelja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb početkom tjedna održalo je sastanak na kojem su primili pismo aktualnog ravnatelja Danijela Rušaka o povlačenju kandidature za novog ravnatelja.

Očekivani je to epilog priče koju je otkrio Podravski list sredinom travnja i u kojoj smo izvijestili kako Danijel Rušak zbog pokrenutog kaznenog postupka protiv njega ne može sudjelovati na natječaju i biti reizabran na to radno mjesto.

Danijel Rušak

– Nakon što je Danijel Rušak povukao svoju kandidaturu, a znamo da je bio jedini koji se prijavio za mjesto ravnatelja, jedino što možemo učiniti je ponoviti natječaj. Vjerujem da do 1. lipnja imamo dovoljno vremena odraditi sve što treba da izaberemo novog čelnika Centra za socijalnu skrb. Žao mi je što je tako ispalo, ali što možemo – rekla nam je Vesna Križan, predsjednica Upravnog vijeća te važne gradske ustanove. Da je povukao kandidaturu potvrdio nam je i sam Rušak krajem prošlog tjedna u telefonskom razgovoru.

– Istina je da sam se iz osobnih razloga, a to je kazneni postupak, povukao iz postupka za reizbor novog ravnatelja. Na Upravnom je vijeću sada da odradi svoje i da Centar dobije novog ravnatelja – rekao nam je Danijel Rušak i nastavio:

– Kako se osjećam? Nema zapravo gorčine. Na poslu sam se davao maksimalno, pokrenuto je mnogo stvari, kvalitetnih projekata na koje sam ponosan. Dok sam preuzeo upravljanje, pokrenuo sam 24 akta da bismo dotadašnje upravljanje Centrom uskladili sa zakonom. Izradili smo i novi, moderan pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta, a zbog specifičnosti situacije i međuljudskih odnosa koje sam zatekao morao sam kolegama pomagati i pružiti podršku i to sam činio najviše kako sam mogao – priznao nam je Danijel Rušak.

– To je sada dobar kolektiv, a na mom je nasljedniku da što bolje nastavi raditi na brojnim započetim projektima. Pohvalno mi je u cijeloj priči kako su mi zahvalili djelatnici te mi svakodnevno iskazivali podršku, a ugodno me iznenadila i predsjednica Upravnog vijeća Vesna Križan koja je stala uz mene – naglasio je Danijel Rušak koji će i dalje, dok mu istekne mandat, nastaviti raditi u svojoj struci. Iako osobno to nije rekao, za vjerovati je da će aktivirati svoj radni status pravnika u Centru za socijalnu skrb u Križevcima, koji je “zamrznuo” nakon što je preuzeo upravljanje koprivničkim Centrom.

Na kraju, podsjetimo samo kako je Rušaka reizbora za novog ravnatelja “glave” stajala osam godina stara optužnica koju je protiv njega netom prije isteka mandata reizbora za ravnatelja potvrdio bjelovarski Općinski sud. Kako više nije mogao sudjelovati na natječaju, morao se povući ili pričekati odluku Upravnog vijeća da odbaci njegovo sudjelovanje. Inače, Rušak se optužnicom tereti da je kao pravnik Centra za socijalnu skrb Križevci, baki koju osobno poznaje, omogućio viđanje djeteta na njezinoj adresi.

Tu ništa ne bi bilo sporno da baka ne živi zajedno s majkom tog djeteta kojoj je sud oduzeo skrbništvo i protiv koje se na štetu istog djeteta također vodi kazneni postupak.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI