DAO OSTAVKU Zamjenik ministrice Darko Ledinski napušta Milanku Opačić: ‘Odlazim iz osobnih razloga’

Ledinski se vraća u Sabor što znači da bez saborske plaće od 16.000 kuna ostaje šefica križevačkog SDP-a Marija Vukobratović


Autor: podravski.hr — 10.07.2013. / 9:49 Aktualno

ZAGREB, KOPRIVNICA – Vlada RH na sutrašnjoj sjednici trebala bi razriješiti dužnosti zamjenika ministrice socijalne skrbi Darka Ledinskog, koji će nakon toga aktivirati saborski mandat.
Šef županijskog SDP-a Ledinski dao je prošli tjedan ostavku na dužnost zamjenika ministrice Milanke Opačić, i to iz osobnih razloga.
– O tome sam, kako je red, najprije obavijestio svoje šefove, premijera Zorana Milanovića i potpredsjednicu Vlade Milanku Opačić. Oni su prihvatili moju ostavku i osobne razloge koje sam im naveo – naglasio je Ledinski ne želeći ulaziti u detalje tih “osobnih razloga”.
Zastupnički mandat Ledinski bi trebao opet aktivirati do kraja ovoljetnog saborskog zasjedanja koje završava potkraj srpnja. To znači da će iz Sabora morati istupiti šefica križevačkog SDP-a Marija Vukobratović, koja je bila njegova zamjena. U Saboru Ledinski bi trebao zarađivati oko 16.000 kuna neto mjesečno što je oko 1000 kuna manje od plaće doministra.
Na fotografiji: Darko Ledinski s uskoro bivšom šeficom, potpredsjednicom Vlade Milankom Opačić