DAR S NEBA Odgođena utakmica polufinala Kupa između Slavena i Hajduka, travnjak pliva u vodi

Odluka je bila obostrana, ovo ne bi bili uvjeti za nogomet, cijeli teren pliva - kazao je trener Hajduka Mišo Krstičević


Autor: podravski.hr — 03.04.2013. / 7:32 Sport

KOPRIVNICA – Jučer poslijepodne, nakon što su obje momčadi pregledale Gradski stadion, donesena je odluka da se današnji derbi na Gradskom stadionu, prva utakmica polufinala Kupa između Slavena i Hajduka, odgađa za 10. travnja u 19:00 sati.
– Odluka je bila obostrana, ovo ne bi bili uvjeti za nogomet, cijeli teren pliva – kazao je trener Hajduka Mišo Krstičević nakon što je njegova momčad jučer stigla u Koprivnicu i pregledala uvjete za igru.
Jednakog su mišljenja bili i u Slavenu, u kojem nogometne ruže baš i ne cvjetaju. Njima je odgoda možda stigla u najboljem trenutku jer, iako se vraćaju gotovo svi ozlijeđeni igrači, momčad ne igra najbolje što je potvrdio i prvenstveni poraz prošlog petka od Rijeke na Kantridi.
Momčad nije uigrana, a gol Enesa Novinića koji je riječki poraz u 90. minuti ublažio na 2:1 bio je prvi gol Slavena u četiri utakmice, još od remija s Interom 2:2 u prvoj proljetnoj predstavi 23. veljače. Tako možemo zaključiti kako je ova odgoda istinski dar s neba Slavenašima koji su nenadano ‘kupili’ dovoljno vremena da se uigraju i protiv Hajduka pokušaju ostvariti ulazak u finale Kupa.
Odluka o odgodi utakmice s Hajdukom potvrđena je i na klupskoj internet stranici. Sljedeću utakmicu, ovog pruta prvenstvenu, Slaven igra protiv Splita, od 16:00 sati, na Gradskom stadionu u Koprivnici. (ke)

FOTO: Iako su Slavenaši već igrali na Gradskom stadionu u gotovo nemogućim uvjetima kao protiv Osijeka što pokazuje ova fotografija, obostrana je odluka da potpuno potopljen teren nije mjesto za odmjeravanje snaga u tako prevažnoj utakmici kao što je polufinale Kupa.

ILUSTRACIJU SNIMIO NIKOLA WOLF