Darko Koren predstavio program i najavio velike planove za županiju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan u dosadašnjem mandatu i kandidat za župana na lokalnim izborima Darko Koren (Mreža) predstavio je s kandidatom za dožupana Ratimirom Ljubićem (HDZ) svoj izborni program – kako je istaknuo jedini program od svih kandidata koji će mu se suprotstaviti na nedjeljnim izborima. Podršku su mu dali i koalicijski partneri iz HSU-a i HNS-a, Željko Pintar i Goran Pakasin te saborski zastupnik Darko Sobota (HDZ).

Darko Koren nabrojao je sve ključne projekte u proteklom mandatu i one koji se nastavljaju na sljedeći, u nadi da će birači prepoznati njihov dosadašnji rad i dati im potporu za još četiri godine na čelu Koprivničko-križevačke županije kako bi ispunili i nove, upravo najavljene projekte. Koren je istaknuo kako je županijski proračun u koji su uključene sve županijske institucije težak oko 830 milijuna kuna te da zbirno brinu o 2800 djelatnika.

-Time treba znati upravljati, odgovorno, uspješno i sigurno – kazao je Darko Koren i rekao ekskluzivnu vijest kako je naša županija jedina i prva odabrana za pilot-projekt digitalizacije županijske uprave i institucija – zato što su, kaže, po procjeni Vlade najnapredniji i najdalje su došli.

Podsjetio je na ključne projekte koj su odrađeni u njegovu mandatu i koji su u fazi realizacije, od obnove i gradnje željezničke pruge, skorašnjeg početka gradnje brze ceste, aglomeracije, Centra za kompetencije, gradnje pet osnovnoškolskih sportskih dvorana, gradnje novog učeničkog doma u Koprivnici, ulaganja u zdravstveni sustav (120 milijuna kuna), subvencioniranja obrtnika i poduzetnika, poljoprivrednika, stipendiranja učenika i studenata, subvencioniranje kamata na stambene kredite za liječnike, subvencioniranje smještaja starijih u domovima…

Među projektima koji su planirani u zdravstvu u sljedećem mandatu su, naveo je, otvoriti veliki centar za palijativnu medicinu u liječenju bolesti, proširiti uslugu specijalističko-konzilijarne zaštite, dežurnog stomatologa… Kod obrazovanja, najavio je planove investiranja teške 115 milijuna kuna u gradnju, dogradnju i energetsku obnovu brojnih škola diljem županije, između ostalog i gradnju škole u Koprivničkom Ivancu, dogradnju gimnazija u Križevcima i Đurđevcu… Među ključnim turističkim projektima je i revitalizacija Dvorca Inkey u Rasinji, projekt koji je prijavljen za sredstva Fonda za oporavak EU, uz još 20-ak projekata iz županije teških više od 2 milijarde kuna.

-Nadam se da ćemo mi, ali i ovi projekti biti prepoznati kod građana i birača u nedjelju i da će nas podržati da nastavimo odgovorno, savjesno i uspješno voditi Koprivničko-križevačku županiju.

Kandidat za dožupana Ratimir Ljubić dodao je kako su u ove četiri godine dokazali da mogu, znaju i hoće te ne sumnja da građani to prepoznati na izborima. Saborski zastupnik Darko Sobota ponovio je kako Koren i njegov tim te HDZ i koalicijski partneri imaju potporu Vlade Andreja Plenkovića koja je pokazala da joj je ravnomjeran razvoj zemlje i Koprivničko-križevačke županije prioritet. To se, dodao je, između ostalog vidi i po činjenici da su na području naše županije radovi vrijedni 5,2 milijarde kuna, najviše u zemlji, a čak dvije trećine, ako ne i više sredstva su iz EU fondova.

FOTO Ivica Barać

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI