Darovana im je nekretnina: Stvorit će uvjete za jednosmjensku nastavu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Martijancu je na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća u srijedu donesena odluka o darovanju nekretnine Osnovnoj školi Martijanec u svrhu rekonstrukcije i dogradnje škole.

Općina već duže vrijeme pregovara s Varaždinskom županijom oko dogradnje škole te stvaranja uvjeta za jednosmjensku nastavu.

– Pregovori su u završnoj fazi i Općina se u formalnom smislu nastoji uskladiti i napraviti pravne i financijske preduvjete kako bi se prišlo potpisivanju ugovora – rekao je Dražen Levak, načelnik Općine.

Odlukom se Osnovnoj školi daruje nekretnina površine 9162 četvorna metra. Investicija vrijedna 9,5 milijuna kuna sufinancirat će se iz državnog proračuna u vrijednosti 25 posto, dok će ostali dio od 75 posto sufinancirati Varaždinska županija. Načelnik je istaknuo kako je Općinsko vijeće zauzelo stav da se postojeći objekti škole koriste i za potrebe mještana općine. Stoga, mještani općine moći će koristiti 25 posto termina u školsko-sportskoj dvorani te vanjska školsko-sportska igrališta kad nema nastave.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI