David iz Koprivnice: Elektra me pokušala prevariti za 450 kuna

David Špoljar iz Koprivnice ostao je šokiran kad mu je na kućnu adresu stigao račun od Hrvatske elektroprivrede za potrošnju električne energije u proteklom obračunskom razdoblju od šest mjeseci. Iako je u tom razdoblju većinu vremena proveo u Njemačkoj i u kući nije bilo nikoga, dobio je račun od 1500 kuna pa je odmah posumnjao da očitanje brojila nije dobro obavljeno.

David Špoljar

– Odmah sam kontaktirao Elektru u Koprivnici i njihovi su mi djelatnici uporno objašnjavali da očitano stvarno stanje brojila. Čak su mi navodili svoje primjere potrošnje i nisu uvažili moj prigovor da u tih šest mjeseci skoro i nisam bio doma – priča nam David Špoljar.

Nakon što u Elektri Koprivnica, dodaje on, nije uspio dokazati da mu je potrošnja krivo obračunata, obratio se HEP-ovu središtu u Osijeku. Tek nakon drugog poziva djelatnici HEP-a su mu rekli neka sam očita brojilo i javi im stanje.

– Na kraju je ispalo da su mi obračunali potrošnju višu za 450 kuna. Sramotno je da su me na taj način pokušali prevariti. Na tom obračunu sigurno sam oštećen za još veći iznos jer sam od dolaska računa do vlastitog očitanja trošio struju, a imao sam i majstore – kaže David Špoljar.

Zbog neugodnog iskustva David je odlučio promijeniti distributera električne energije.

– Elektra me pokušala prevariti za 450 kuna i normalno je da ne želim više biti njihov potrošač. Tko zna što rade s računima kod starijih osoba jer sigurno ima onih koji ne provjeravaju obračunato i stvarno stanje brojila – zaključio je David Špoljar.

U HEP-u ističu da prema odredbama o povjerljivosti podataka iz Zakona o zaštiti potrošača, zaštiti osobnih podataka te tržišta električne energije ne smiju davati konkretne podatke o korisnicima i kupcima članica HEP grupe. – Možemo potvrditi kako su nadležne službe HEP Elektre stupile u izravni kontakt s kupcem te je problem riješen – navode u HEP-u.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI