David Kuzmić napisao najoriginalniju preporuku za čitanje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Osnovna škola Đurđevac ove je godine organizirala virtualno obilježavanje Noći knjige, a tema je bila Knjige koje su mijenjale svijet. Na čitanje i druženje s knjigom učenike pozivaju plakati Kako pravilno čitati knjigu i Preporuke čitalačkog stožera Osnovne škole Đurđevac koje je izradila učiteljica njemačkog jezika Maja Šalamon Nemet. Zadatke koje su učenici kao knjiški detektivi istraživali na internetu osmislila je knjižničarka Nataša Švaco. Učenici su tragali za autorima poznatih citata, a prema zadanim ulomcima iz e-lektira otkrivali su naslove knjiga i imena i prezimena njihovih autora.

U online obilježavanju manifestacije Noć knjige sudjelovalo je devet učenika. Uspješnu potragu u ulozi virtualnih knjiških detektiva završili su Ema Domišljanović, Nika Švaco, Nika Kopričanec i David Kuzmić. U potrazi su sudjelovali i Ana Jakupčić i Veronika Jakupčić, Ana Gavrić, Matea Ščuka i Luka Grumerec.

U drugom dijelu kreativnog zadatka učenici su fotografirali naslovnicu knjige s kojom trenutno provode vrijeme i napisali su svoju originalnu preporuku za čitanje. Najoriginalniju preporuku napisao je David Kuzmić. Svi učenici koji su uspješno odradili zadatak u prvom pokušaju bit će nagrađeni knjigama.

-Promjenama smo se prilagodili u nastavi, ali i zabavi i druženju na daljinu. Zajedničko druženje svih sudionika ćemo organizirati u knjižnici kad počne nastava- rekla je knjižničarka Nataša Švaco.

David Kuzmić
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI