Davor svira sve moguće instrumente: Ne pijem, ne pušim, glazba je moj porok!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Davor Matijašić (42) iz Peteranca pravi je majstor u sviranju svih mogućih instrumenata. Glazba je njegov glavni hobi još od ranog djetinjstva, a iako se nikad nije školovao za glazbenika, bez problema će odsvirati bilo koju pjesmu na bilo kojem instrumentu.

S Davorom je razgovarala ekipa Podravskog lista, a članak je objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju…

– Za sebe volim reći da sam ‘sluhist’ jer za svirku nikad ne koristim note. Dovoljno je da jednom čujem neku pjesmu i onda je mogu odsvirati na raznim instrumentima – priča nam Davor Matijašić.

Svira po sluhu

S pet godina počeo je svirati harmoniku, a u ranoj mladosti “prešao” je na gitaru. Ubrzo je otkrio svoj glazbeni talent pa se “primio” i puhačkih instrumenata.

– Imao sam nepunih 16 godina kad sam svirao prve svatove. S dečkima iz Imbriovca tad sam osnovao grupu Dyana koja je žarila i palila po svatovima i zabavama – kaže Davor Matijašić.

Nekad se od od glazbe, dodaje on, odlično živjelo. Kad je postao punoljetan, bilo mu je dovoljno samo godinu dana da od svirke “ušapara” novac za kupnju auta.

Ne pije, ne puši

– I sad mi bavljenje glazbom dobro dođe za popunjavanje kućnog proračuna, ali na prvom je mjestu to moj hobi i velika ljubav. Nedavno sam s dvojicom kolega iz nekadašnje grupe Dyana ponovno osnovao bend, a često sviram i trubu na sprovodima. Sad u tom bandu sviram klavijaturu – kaže Davor Matijašić.

U kolekciji ima brojne instrumente

U svojoj kolekciji ima brojne instrumente, a posebno je ponosan na trubu iz 1868. godine s kojom je krenuo svirati puhačke instrumente.

– Ne pušim i ne hodam po birtijama pa volim reći da je prikupljanje instrumenata moj “porok”. Živim za glazbu, a iako sam trenutno zaposlen u tvrtku u kojoj radim sve tri smjene, uvijek nađem vremena i za svirku od koje se zaradi i za kupnju instrumenata – zaključio je Davor Matijašić.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Katedralni zbor predstavio plan rada

Prošli je tjedan u prostorijama biskupske rezidencije grkokatoličke katedrale Presvete Trojice održana godišnja skupština Katedralnog pjevačkog zbora Križevci. Skupštinu je predvodio predsjednik Katedralnog pjevačkog zbora

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI