Dečki ulovili kapitalca, snimili i vratili u vodu

Podravski list profile

Dva mlada, ali iskusna ribiča Valentin Šestak (14) iz Gole i Josip Bečeić (14) iz Novačke na jezeru Ješkovo kod Gole ulovili su štuku za koju tvrde da je bila teška sedam kilograma. Dakle, radi se o pravom kapitalcu. Dečki nisu mogli zamisliti bolji način da provedu dan bez škole nego da odu na Dravu i unatoč upornoj kiši pokušavaju uloviti koju ribu. Kao i svi strastveni ribiči, nisu se obazirali na to što će pokisnuti i biti mokri do kože, a ovoga puta njihovo se strpljenje isplatilo. Josip je bio sretne i spretne ruke. Isto tako, sama činjenica da su izvukli ovako veliku štuku govorio o njihovim ribolovnim sposobnostima.  Posebno nas veseli činjenica koju su dečki podijelili s nama, a tiče se sudbine ulovljene ribe. Vidi se da ovi mladi ribiči već sada znaju cijeniti značenje kapitalnog ulova.

– Nije nam zima, kiša nam ne smeta i lovimo šarane, babuške, patuljane i slično. Štuku koju smo ulovili smo i pustili, a sad idemo u nove pobjede. Baš je bila lijepa riba tako da smo se s njom poslikali i vratili je nazad u vodu. Inače se bavim šaranskim ribolovom, idem na natjecanja i kad idem u ribolov, ulovim i po pet komada šarana – veli Valentin koji se ribolovom počeo baviti prije sedam godina, a iako na natjecanjima nije ostvario neki zapaženi rezultat, voli se natjecati i tako stjecati iskustvo.

Dečki povremeno idu blinkati i na Dravu, no vodostaj je visok pa ovih dana nisu bili tamo. – Zato je sad idealno vrijeme na Ješkovu, tu nam je mir i tišina, a imamo i bajtu gdje se sakrijemo od kiše. Skoro uvijek u ribolov idemo skupa, a sad kad nema škole idealna nam je prilika da zabacimo koji put i, eto, kako je i bilo danas, ulovimo ribu – rekao je Josip.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI