Dečki ulovili kapitalca, snimili i vratili u vodu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dva mlada, ali iskusna ribiča Valentin Šestak (14) iz Gole i Josip Bečeić (14) iz Novačke na jezeru Ješkovo kod Gole ulovili su štuku za koju tvrde da je bila teška sedam kilograma. Dakle, radi se o pravom kapitalcu. Dečki nisu mogli zamisliti bolji način da provedu dan bez škole nego da odu na Dravu i unatoč upornoj kiši pokušavaju uloviti koju ribu. Kao i svi strastveni ribiči, nisu se obazirali na to što će pokisnuti i biti mokri do kože, a ovoga puta njihovo se strpljenje isplatilo. Josip je bio sretne i spretne ruke. Isto tako, sama činjenica da su izvukli ovako veliku štuku govorio o njihovim ribolovnim sposobnostima.  Posebno nas veseli činjenica koju su dečki podijelili s nama, a tiče se sudbine ulovljene ribe. Vidi se da ovi mladi ribiči već sada znaju cijeniti značenje kapitalnog ulova.

– Nije nam zima, kiša nam ne smeta i lovimo šarane, babuške, patuljane i slično. Štuku koju smo ulovili smo i pustili, a sad idemo u nove pobjede. Baš je bila lijepa riba tako da smo se s njom poslikali i vratili je nazad u vodu. Inače se bavim šaranskim ribolovom, idem na natjecanja i kad idem u ribolov, ulovim i po pet komada šarana – veli Valentin koji se ribolovom počeo baviti prije sedam godina, a iako na natjecanjima nije ostvario neki zapaženi rezultat, voli se natjecati i tako stjecati iskustvo.

Dečki povremeno idu blinkati i na Dravu, no vodostaj je visok pa ovih dana nisu bili tamo. – Zato je sad idealno vrijeme na Ješkovu, tu nam je mir i tišina, a imamo i bajtu gdje se sakrijemo od kiše. Skoro uvijek u ribolov idemo skupa, a sad kad nema škole idealna nam je prilika da zabacimo koji put i, eto, kako je i bilo danas, ulovimo ribu – rekao je Josip.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI