DEČKO IZ PAKLA Nesretnu djevojku godinama zlostavljao i tukao čak i kad je ostala trudna

Psihički i fizički me zlostavljao desetak puta mjesečno - plakala je nesretna žena


Autor: podravski.hr — 04.12.2017. / 11:58 Crna kronika

Ilustracija / Nesretna žena nadala se da će jednom sve prestati, ali uzalud

Nesretnica iz Kiževaca proživljavala je pravi pakao s dečkom (24) s kojim je živjela. Nasilje je trpjela u vezi gotovo svakodnevno više od tri godine, a užas nije prestao ni nakon što ga je prijavila. Nakon kaznene prijave policije, protiv okrutnog zlostavljača tužitelji su na bjelovarskom Općinskom sudu podignuli optužnicu i traže da se nasilnika bezuvjetno pošalje u zatvor.
Optužnica koja u detalje navodi što je sve nesretnica trpjela zaista je šokantna. Pune tri godine nasilnik je gotovo svakodnevno maltretirao djevojku, tukao je i neprekidno vrijeđao. Jednom ju je tako gušio i zatočio u sobi sve dok joj nije u pomoć stigla sestra. Stalno joj je psovao, vikao da je poremećena i bolesna, a dok ga je pitala zbog čega je toliko vrijeđa, ‘ušutkao’ ju je batinama. Nasilje je bilo njihovo jedino sredstvo komunikacija, unatoč činjenici da je bila trudna. Tako je nesretnu ženu unatoč trudnoći jednom začupao i istjerao iz automobila na kojemu je nakon iživljavanja slomio staklo.
– Znao je da sam trudna, no vozio je brzo i naglo kočio. Vikao mi je da sam rugoba, kako to izgledam, da takvu frizuru nose stare babe i da me to nagovorila kurva od moje sestre – ispričala je tužiteljima nesretna žena.
Jednom ju je isprebijao tako da joj je zamalo slomio nos. Pritom ju je vrijeđao i optuživao da spava s drugim muškarcima. Osim toga, iako trudnu, monstrum ju je pretukao i pospremio u bolnicu.
– Morala sam reći da sam pala u kupaonici kada mi je ozlijedio podlakticu. U strahu sam to i učinila – rekla je zlostavljana žena, a nasilje nije prestajalo ni kada im se rodila kći.
– Nakon poroda me vrijeđao da sam kurva, čupao me za kosu, a jednom ga je u daljnjem iživljavanju spriječila majka. Govorio mi je da sam debela, da mi cice vise i kako me nije sram zbog toga – potresno je ispričala istražiteljima nesretna djevojka.
Nakon što su prekinuli vezu, nasilnik ju je neprestano nazivao, slao poruke putem Facebooka i Messengera. U tim porukama ju je maltretirao da moraju razgovarati oko djeteta premda je bjelovarski Općinski sud donio rješenje prema kojem je jasno određeno vrijeme viđanja njihove kćeri.
– Uz te poruke me je pratio i slao mi poruke da znam s kim se nalazim i gdje sam. To me posebno uznemirilo. Osjećala sam tjeskobu i strahovala za vlastitu sigurnost – posvjedočila je prestravljena djevojka.
Nasilnik je nakon prekida svojoj djevojci prijetio da će je ubiti ako je ikad vidi s drugim muškarcem i da će je njezina prijava Centru za socijalnu skrb ‘skupo koštati’. Zakleo joj se kako će “zapamtiti dan kada ga je prijavila”.
Nasilnik je tužiteljima priznao kako ju je jednom udario tijekom svađe, no drugi puta da je nije udario, već da su se samo svađali. Za ozljedu ruke rekao je kako je sama pala u kupaonici, a da su se nekoliko mjeseci prije prekida posvađali zbog kredita. Prekinuli su krajem siječnja ove godine, no optuženi je nasilnik tvrdio kako su i dalje znali prespavati jedno kod drugog i da je nije uznemiravao porukama zato što mu je na njih odgovarala. Napadnuta nesretnica istražiteljima je rekla kako ju je prvi put istukao 2014. godine na njezin rođendan kada ju je zaključao u sobu i gušio sve dok nije došla njezina sestra.
– Psihički i fizički me zlostavljao desetak puta mjesečno – rekla je ojađena žena.
– Ozljede i modrice sam skrivala od sestre, roditelja i kolega s posla. Izgovarala sam se da sam se sama udarala i da je sve bio nesretni slučaj. Mislila sam da će se popraviti, no nije. Najgore mi je bilo dok me trudnu nagovorio da uđem u auto, a zatim počeo divljati po cesti i nakon što sam počela vrištati, stao je, vrijeđao me, vukao za kosu i naguravao. Usput si je oštetio automobil – rekla je nesretnica. Tužitelji za nasilnika traže godinu dana bezuvjetnog zatvora, a kako je optužnica tek podignuta, nije poznato kad će početi suđenje. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA