Dejan mortus pijanom Karlu lupio šamarčinu da zaštiti djevojčicu. Za sud obojica su jednako kriva

Karlo, koji je inače poznat kao nezgodan dok popije, kreće prema šestogodišnjoj sestri u nakani da je zgrabi i spriječi da ode


Autor: podravski.hr — 18.02.2018. / 14:30 Crna kronika

Ilustracija / Sin je poludio na roditelje pa napravio rusvaj u kući

Karlo (24) i Dejan (28) iz Križevaca morat će platiti po 100 eura kazne zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno fizičkog sukoba na javnome mjestu usred bijela dana. Obojica su na Prekršajnom sudu proglašena podjednako krivima, premda se to iz obrazloženja presude teško može zaključiti.
Dejan je tog dana oko 11 sati došao po svoju trudnu nevjenčanu suprugu koja živi sa starijim bratom Karlom i dvije mlađe sestre. No, Karlo je bio mrtav pijan – kasnije je u policiji napuhao čak 3,04 promila – pa ih je želio spriječiti da odu. Izašao je za njima na ulicu i teturao oko Dejanova automobila. Kad su Dejan i njegova suprug vidjeli što Karlo radi, odlučili su pokupiti i dvije mlađe sestre kako im Karlo ne bi naudio.
No, tad problem eskalira. Karlo, koji je inače poznat kao nezgodan dok popije, kreće prema šestogodišnjoj sestri u nakani da je zgrabi i spriječi da ode. Dejan se uplašio da joj ne naudi, pa počinje naguravanje u kojem Karlo na koncu izvlači deblji kraj jer je dobio šamarčinu pa mu je nos bio natučen.
Dejan pritom nije popio ni kap alkohola. Uredno se dvaput odazvao na Prekršajni sud i priznao da je udario Karla po nosu jer se bojao da ne naudi djeci. U njegovu korist svjedočila je i nevjenčana supruga. Karlu, s druge strane, na pamet nije padalo da se odazove na ročišta, niti da se očituje o prekršajnoj prijavi.
Sud je na koncu zaključio kako su za remećenje javnog reda i mira Karlo i Dejan podjednako krivi pa obojica moraju platiti po 100 eura kazne. Pravo i pravda? Zaključite sami. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA