Dekle za 5! “Moje kćeri ne bježe od poljoprivrede i uvijek mi pomažu”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj Dečković iz Sigeca, naselja na području općine Peteranec, na zemljištu na ulazu u samo naselje uredila je i povrtnjak u kojem sadi razno povrće. U poslovima oko uzgoja povrća Meliti Dečković uvijek pomažu i sve tri njene kćeri, Martina, Dorotea i Patricija.

– Moje kćeri pomažu oko kopanja, a tu je uvijek i susjeda kako bismo čim prije obavili taj posao. Povrće je isključivo za naše potrebe i ima ga tijekom cijele godine – kaže Melita Dečković.

Uz povrtnjak, Melita se bavi i uzgojem krava, dok suprug Dejan obrađuje 70 rali zemljišta pa posla na njihovu imanju uvijek ima. Zato su Dečkovići posebno ponosni na kćeri koje im olakšavaju bavljenje poljoprivredom.

– Naše cure ne bježe od poljoprivrede pa stignemo sve obaviti na vrijeme. Moj glavni zadatak je, uz povrtnjak, i proizvodnja sira po kojoj sam prepoznatljiva u Sigecu i okolici. Cijena mlijeka je takva da ga se ne isplati nositi na mljekaru i puno je isplativije proizvoditi sir – zaključila je Melita Dečković.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI