Demografska mjera: Grad daje izdašne potpore za obnovu kuća

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Grad Đurđevac i u ovoj godini provodi program mjera poticanja obnove kuća za mlade obitelji. Pravo na potporu za obnovu odnosi se na obiteljske kuće koje su izgrađene do 1985. godine i koje su legalne, a za obnovu kuća pravo podnošenja zahtjeva imaju mlade obitelji s djecom u kojoj su roditelji mlađi od 40 godina, kao i roditelji stariji od 40 godina ako imaju maloljetnu djecu.

Pravo na sufinanciranje imaju sve obitelji koje su s radovima obnove krenule u prošloj godini te se priznaju svi računi od 1. siječnja prošle godine. Sufinanciranje se priznaje za cjelovitu obnovu obiteljske kuće koja se odnosi na uređenje krovišta, fasade, zamjenu stolarije i sustava grijanja ili za djelomičnu obnovu ako je dio već obnovljen.

Za kuće na području grada sufinanciranje iznosi 30 posto od vrijednosti radova na uređenju, a maksimalno do 30.000 kuna, dok se u prigradskim naseljima sufinancira 50 posto od vrijednosti radova, također maksimalno do 30.000 kuna.

Korisnik potpore ne smije u vlasništvu imati druge nekretnine za stanovanje, niti može kombinirati ovu mjeru s mjerama poticanja izgradnje, kupnje ili obnove kuća.

Naslovna fotografija: Ilustracija / Foto: Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI