Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Demografski “potop” i u Đurđevcu: Kršteno 92, umrle 124 osobe

Prema podacima đurđevačkog župnog ureda na području Župe svetog Jurja koja, uz Đurđevac, obuhvaća prigradska naselja Mičetinac, Severovci i Grkine, u prošloj su godini krštene 82 bebe, a umrle su 94 osobe. Stanje s demografskom slikom bolje je u odnosu na pretprošlu godinu kad je bilo 46 krštenja, a umrlo je 77 osoba.

– Lani je značajan broj krštenja vezan uz djecu rođenu u 2020. godini jer zbog korona-krize roditelji su odgađali krštenja za povoljniju epidemiološku situaciju. Takvo je stanje u svim župama, ne samo u našoj – kaže Tomislav Leskovar, đurđevački župnik. 

Na području budrovačke Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije koja, uz Budrovac, obuhvaća i prigradska naselja Čepelovac i Sirovu Katalenu, lani je kršteno deset beba, a umrlo je 30 osoba. U pretprošloj godini bila su četiri krštenja, a umrlo je 26 osoba. Grad je, pak, lani isplatio 76 rodiljnih naknada po 1500 kuna, što je manje u odnosu na pretprošlu godinu kad ih je isplaćeno 80.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI