Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Denis morao upucati čaglja: Već je nekoliko godina bio tu, blizu nas!

Denis Češnjaj iz Koprivničkih Bregi aktivni je član Lovačke udruge Zec iz istog mjesta, a nedavno se proslavio ulovom čaglja. Iako rijetki, nađe ih se i u šumama blizu nas, odakle mogu predstavljati opasnost kako za ljude, tako i za domaće životinje. Ovaj primjerak, kako nam je rekao Denis, ulovljen je na području Koprivničkih Bregi:

– Pojedine primjerke viđamo već unazad nekoliko godina. Sada mi je nedavno konačno jedan i „doletio“ u neposrednoj blizini. To je ujedno i znak da je njihova prisutnost u našim šumama sve veća. Ima ih i u okolici – govori Denis, koji nam je otkrio kako su čagljeve spazili i lovci iz drugih lovačkih društava.

– Najveća je opasnost od čagljeva trenutno za srneću divljač, zeca i fazana. Ali, ako se dovoljno približi, može predstavljati prijetnju i za ljude i za njihova domaćinstva. Poznato je da se tu radi o većoj štetočini nego, primjerice, lisici – ističe Češnjaj, ustvrdivši kako su otprilike odredili i njihovo kretanje, i to iz smjera rijeke Drave prema šumama, ali i naseljima u unutrašnjosti.

– Neki dan su, koliko sam čuo, i lovci na Bilogori imali odstrjel čagljeva, tako da je njihova prisutnost sigurno utvrđena. Već je nekoliko godina on tu, blizu nas – zaključuje Češnjaj, pojasnivši kako je logično da onda mora doći i do njihova odstrela.

FOTO Ustupio Denis Češnjaj

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI