Dergez: Trgovinu otvaramo uskoro, a u planu nam je i uređenje pivnice

Tvrtka Dergez iz Podravskih Sesveta kupila je zgradu i trgovinu u samom središtu Novigrada Podravskog koje su bile u vlasništvu posrnulog Ferostroja. Zgradu koja se koristila kao skladište načeo je zub vremena, a i u prostor trgovine nije se godinama ulagalo, no s novim vlasnikom taj će problem biti riješen.

– Kao i svim Novigracima, žao mi je što je perjanica našeg poduzetništva uslijed teških gospodarskih prilika završila u stečaju, a mislim da boljeg novog vlasnika zgrade i trgovine u samom središtu naselja nismo mogli dobiti. Sigurno će tvrtka Dergez ulagati u te objekte, što će se odraziti i na novu vizuru našeg središta – kaže Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski.

Tvrtka Dergez već je krenula u uređenje same trgovine i radovi se, ističe vlasnik Stjepan Dergez, odvijaju prema planu.

-Već duže nam je plan da imamo trgovinu i u Novigradu Podravskom i kupnjom dijela imovine Ferostroja krenuli smo u njegovu realizaciju. Plan je da se trgovina otvori u ožujku, a objekt će u potpunosti biti preuređen kako bismo i u Novigradu Podravskom ponudili standarde koje imamo u svim našim trgovinama – kaže Stjepan Dergez.

Zgrada koja se koristila kao skladište, domeće Dergez, najvjerojatnije će se iskoristiti za uređenje pivnice. Bivši vlasnici imali su takav plan i podrum su počeli uređivati u stilu pivnice pa se to, ističe Dergez, čini kao najbolje rješenje.

– Trenutno nam je prioritet da trgovina čim prije krene s radom te da uredimo prilaze i dvorište kupljenih objekta. Obnova zgrade bit će prilagođena planovima Općine vezanim uz uređenje samog središta, a sigurno je da ćemo je urediti kako ne bi dalje propadala i kako bi imala svoju funkciju – zaključio je Stjepan Dergez.

foto Nikola Wolf               

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI