Deset godina obećanja: Šljunčani put zagorčava nam normalan život

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani đurđevačkog prigradskog naselja Severovci, čije su kuće smještene na šljunčanoj cesti prema Grkinama, ogorčeni su što ta dionica još uvijek nije asfaltirana. Punih deset godina slušaju obećanja kako će cesta dobiti asfalt, a šljunčani put svakodnevno im zagorčava život.

– Kad pada kiša, cesta je puna lokvi zbog rupa i kišnica nerijetko završava i na pročeljima naših kuća jer tu prolaze i kamioni, školski autobus i traktori. Kad je vrijeme lijepo, onda imamo problema zbog prašine koja se diže prilikom prolaska vozila. Niti možemo normalno prozračiti kuće niti sušiti rublje – kaže Katica Tomica.

Visoki komunalni doprinos

Prilikom legalizacije, dodaje Katica, njena je obitelj platila komunalni doprinos kao da imaju asfaltiranu cestu.

– U rješenju otprije tri godine navedeno je da je cesta asfaltirana i morali smo platiti komunalni doprinos čak 13.000 kuna. Mislili smo da će se od toga financirati asfaltiranje pa se nismo bunili. U obrazloženju je navedeno da se možemo žaliti ako se cesta nakon naše uplate ne asfaltira, ali se jednostavno ne želimo vući po sudu jer to bi trajalo i upitno je kako bismo prošli – ističe Katica Tomica.

Do prije tri godine cesta je imala status županijske ceste, no ni to nije pomoglo Severovčanima da dobiju asfalt. Sporazumom je prije tri godine gradska uprava preuzela brigu o cesti i otad, ističe Katica, mještani stalno slušaju obećanja kako će cesta dobiti asfalt.  

Prazna obećanja

– Županijska uprava za ceste je, baš kao i sad gradska uprava, svake godine obećavala da ćemo dobiti asfalt. Najžalosnije je da se stalno asfaltiraju gorički putovi, a mi još uvijek čekamo da dobijemo asfalt iako redovito plaćamo komunalnu naknadu u istom iznosu kao i kućanstva do čijih je imanja cesta asfaltirana. Političari nas se sjete samo pred izbore, ali i tad dođu samo s praznim obećanjima – žali se Katica Tomica.

Poslali smo i upit gradskoj upravi kad Severovčani mogu očekivati asfaltiranje sporne ceste, no do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI