DETALJI KRVAVE DRAME Nakon svađe u kafiću Siniša poznaniku zabio nož u vrat, samo čudom je preživio napad

Vlasnica kafića rekla mu je da se sakrije u ženski WC, ali nije pomoglo


Autor: podravski.hr — 19.12.2017. / 6:39 Crna kronika

Ilustracija / Policija je obavila očevid i zaključila da je riječ o nesretnom slučaju

Siniši Igrecu (40) iz Drnja pored Koprivnice, optuženom da je nožem pokušao ubiti poznanika Sinišu Šimpovića u WC-u mjesne ‘sportske’ birtije u Peterancu, nastavljeno je suđenje na Županijskom sudu u Varaždinu. Svjedočio je Štef Igrec (63), otac optuženog Siniše. Štef je inače dobro poznati zaštitar u diskoklubovima i kafićma i oštećenog Šimpovića vrlo dobro poznaje.
– On često izaziva sukobe, češće pod utjecajem alkohola. Tada je agresivan. Bio sam prisutan jednom prilikom u kafiću kada je pod utjecajem alkohola radio probleme. Vlasnik kafića nekoliko ga je puta ošamario i pozvali su mu oca da smiri situaciju. No, kada je došao njegov otac, Šimpović ga je pivskom bocom udario po glavi – posvjedočio je Štef Igrec i opisao kako je i sam s oštećenim Šimpovićem imao problema.
– Prije dvije godine bio sam u kafiću Sportska u Sigecu. Ne sjećam se točno što je bio povod sukoba, no mogu reći da sam Šimpovića dvaput ošamario nakon čega se smirio. Budući da radim kao zaštitar u diskoklubovima, također mi je poznato njegovo problematično ponašanje. Neke stvari sam čuo, a neke pročitao u novinama, pa tako znam da je prošli vikend sudjelovao u tučnjavi u Orinocu u Koprivnici zbog čega je bio priveden na policiju. Moj sukob sa Šimpovićem bio je prije ovog događaja za koji se tereti moj sin. Osobno, o tom događaju nemam nikakvih saznanja, a sa sinom nisam u kontaktu šest godina jer nismo u dobrim odnosima – rekao je Štef Igrec.

Napadaču Igrecu nakon toga nož je uzela supruga Emina koja se također nalazila u kafiću. Ona je nakon napada i sama bila kazneno prijavljena zbog skrivanja noža, no tužitelji su nakon istrage odustali od njenog daljnjeg kaznenog progona

Prema optužnici, njegov sin Siniša Igrec tereti se da se nakon tjelesnog sukoba sa Sinišom Šimpovićem, pod utjecajem alkohola od 1,99 promila, oko 20 sati vratio u kafić Crn-bel kod igrališta NK Panonije u Peterancu, ponovno se potukao s njim i nožem ga piknuo u vrat.
Ubod noža promašio je vitalne žile, a oštricu je Igrec, tvrde tužitelji, zabio šest centimetara duboko u vrat tako da Šimpovića samo pukim slučajem nije na mjestu ubio. Napadaču Igrecu nakon toga nož je uzela supruga Emina Igrec koja se također nalazila u kafiću. Ona je, podsjetimo, nakon napada i sama bila kazneno prijavljena zbog skrivanja noža, no tužitelji su nakon istrage odustali od njenog daljnjeg kaznenog progona.
Siniša Igrec nakon pokušaja ubojstva uhićen je i završio je u istražnom zatvoru. Tijekom istrage rekao je da se zbog alkoholiziranosti ne sjeća detalja.
– Tražio sam mobitel, a na šanku ili stolu uzeo sam nož. Nisam imao nikakvu namjeru ozlijediti Šimpovića. No, kako je ponovno došlo do naguravanja, mahao sam nožem, otišao do ženskog WC-a gdje je on bio i ozlijedio sam ga. Kako, ne znam – ispričao je istražiteljima tijekom istrage optuženi Igrec.
Napadnuti Siniša Šimpović priznao je oba sukoba s Igrecom s tim da je porekao da ga je on izazvao. Rekao je kako je razdvajao Igreca i drugog gosta kafića i da su se onda potukli. Igrec je otišao, a on je, kako je rekao, nastavio piti u kafiću. Navečer mu je prišla vlasnica kafića Ankica Vranar i rekla mu da se sakrije u ženski WC, što je on i učinio. U kafić se vratio Igrec i s njemu nepoznatom ženom ga pronašao i napao.
Izvještava: Karlo Eisenbeisser
Foto: Valentino Štefanek