DETALJI STRAŠNE NESREĆE KOD KRIŽEVACA Poginuo je omiljeni vatrogasni zapovjednik i otac dvoje male djece

Život je u srijedu oko 23.20 sati u prometnoj nesreći izgubio Danijel Sikora (35) iz Cepidlaka


Autor: podravski.hr — 09.12.2017. / 7:11 Crna kronika

Automobil je pola sata prije ponoći naletio na traktor (Foto: čitatelj)

Stravična prometna nesreća još je jednom potresla mještane na „magistrali smrti“ kod Svetog Ivana Žabna, dionici državne ceste D28 koja spaja Križevce s bjelovarskim područjem. To je već drugi smrtni slučaj u posljednja dva tjedna i 13. u posljednjih sedam godina na tom šest kilometara dugom potezu smrti.
Život je u srijedu oko 23.20 sati u prometnoj nesreći izgubio Danijel Sikora (35) iz Cepidlaka koji se nalazio u BMW-u zadarskih registracija za čijim je volanom sjedio Z. V. (52), poduzetnik iz Cirkvene, a s njima u društvu nalazio se i I. K. (28) iz Cepidlaka. Trojac iz automobila odlično se poznavao s obzirom na to da žive u krugu nekoliko kilometara.
Naletjeli su na traktor marke Deutz Fahr koji je, u smjeru Markovca Križevačkog, počeo skretanje na lokalnu cestu. Traktorom je upravljao M. V. (55) s Brda Cirkvenskog koji se, prema pričanju mještana, vraćao kasno kući s oranja u Žabnu čemu svjedoče i plugovi na udarenom traktoru. Silini udarca svjedoči automobil koji je završio u putnom jarku, smrskan i razbijen.

Naš reporter na mjestu nesreće s Ivanom Kunjekom (desno)

– Bio sam na mjesta događaja isti čas jer živim na ovom potezu. Vidio sam Z. V., čiji je auto, odnosno Bracu, kako ga zovu prijatelji. Bio je živ, ali djelovao je nepokretan, a I. K. je bio sa strane, pokušao sam komunicirati s njim, ali bio je u šoku, nesvjestan situacije. Auto je otkinuo banderu i još lupio u most, to je potez od 50 metara, to je morala biti velika brzina – ispričao nam je Ivan Kunjek, zapovjednik vatrogasne zajednice općine Sveti Ivan Žabno.
Iako će očevid ustvrditi što je dovelo do tragičnog slučaja, Kunjek nam objašnjava kako mu je vozač traktora uspio prozboriti kako se automobil pojavio iz „vedra neba“ i zahvatio traktorski kotač. Iz razgovora s mještanima također saznajemo kako je trojac iz automobila zadnje viđen u obližnjem kafiću benzinske postaje Hodak u Cirkveni odakle su krenuli „magistralom“ u smjeru Sv. Ivana Žabna.
Tragično preminuli Danijel Sikora iza sebe je ostavio ženu i dvoje male djece koja idu u osnovnu školu. Razgovarali smo i s članovima rodbine koji su ga opisali kao povučenog momka koji se bavio poljoprivredom. Sikora je bio zapovjednik DVD-a Cepidlak i cijeli kraj još je jednom ostao potresen smrtnom nesrećom koja je odnijela novi mladi život. (as)
FOTO: ZDENKO BALOG