Detalji strašne tragedije kod Molva: Dječaka su pronašli na šest metara dubine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Policija je izvijestila o jučerašnjoj tragediji i utapljanju 11-godišnjaka u Čingi Lingiju kod Molvi. Dojava o nestanku djeteta primljena je u 19.30 sati. Na kupanju je bio s majkom i troje braće i sestara. Obitelj koju je zadesila strašna tragedija iz okolice je Bjelovara, iz mjesta Ćurlovac.

-U 21.10 sati na udaljenosti 20 metara od obale u dubini od šest metra ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke pronašli su mrtvo tijelo nestalog 11-godišnjeg djeteta – potvrdila je policija.

Jutarnji doznaje kako je majka dugo nakon nestanka ostala u vodi tražiti sina.

– Tražila ga je u vodi i kad je Hitna pomoć stigla. Mislila je da će možda nogama opipati tijelo. Rekla je da je sin danas naučio plivati i da je ronio s maskom za oči. Otac je u to vrijeme, pak, bio na plaži u blizini. I nikom nije jasno kako se tragedija dogodila – rekla je svjedokinja za Jutarnji i dodala:

Potraga za djetetom

-Nama svima na očigled, u blizini obale. Policiji je, za razliku od Hitne, trebalo duže da dođe, a ronioci su stigli više od sat vremena kasnije. U međuvremenu je ostalu djecu otac odvezao negdje. Bili su to mučni trenuci za sve prisutne – zaključila je M.K.

Policija također upozorava da ‘moramo biti svjesni da takve vrste osvježenja često skrivaju mnogobrojne opasnosti’. Ponajprije je riječ o utapljanju, ali vrebaju i brojne druge opasnosti poput slomljene kralježnice, vrata ili noge nakon skakanja u vodu. Najopasnija područja su: rijeke, jezera, potoci, pa tek onda more. Rijeke su najopasnije jer su protočne, imaju često virove, zatim usjeke, i često mijenjaju svoj tok. Jezera i potoci imaju nagle promjene dubine i temperature. Šoderice također predstavljaju veliki rizik zbog naglog pada dna i slabe vidljivosti – navode u PU.

Dodaju i kako je u svim slučajevima utapanja najčešći uzrok precjenjivanje vlastitih mogućnosti uslijed alkoholiziranosti, nakon toga precjenjivanje sposobnosti u plivanju (neplivači), te kronične bolesti.

Policijski savjeti:

 • koristite uređene plaže, na kojima postoji spasilačka služba,
 • ne skačite u vodu sa mjesta koja nisu uređena za skakanje ili je skakanje
  zabranjeno,
 • ne ulazite u vodu pod utjecajem alkohola ili droga,
 • ne plivajte neposredno nakon obroka,
 • ne izlažite se predugo jakom suncu i ne ulazite u hladnu vodu vrući,
 • izbjegavajte plivati sami,
 • djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez nadzora roditelja ili druge odrasle osobe
 • imajte stalni nadzor nad djetetom jer se ono može utopiti i u plitkoj vodi,
 • neplivači ili osobe koje slabije plivaju – obavezno koristite pomagala za plivanje, uz
  nadzor dobrih plivača,
 • ukoliko u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah pružite ili potražite pomoć
 • ne plivajte dalje od 100 metara od obale

Foto Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI