DETALJI UŽASA ‘Slađana je nožem ubila Dejana i onda brašnom za zafrig posipala krv po sobi’

Kći je očito pukla na živce - kaže Slađanin otac


Autor: podravski.hr — 23.02.2018. / 15:36 Aktualno

Kuća strave u Goli, u okviru Davor Slivar, brat ubijenoga

Podravina je i dalje u šoku zbog strašnog ubojstva Dejana Slivara (46) u Goli kod Koprivnice, za koje je osumnjičena njegova nevjenčana supruga Slađana Brkić (28). Davor Slivar, brat ubijenoga, udomio je troje bratove djece, ali kaže kako je i njima potrebna pomoć jer ne mogu sve sami.
Volio bi bratovoj djeci priuštiti laptop ili računalo, ali ne može zbog skromnih obiteljskih primanja. Trebat će mu i pomoć oko odjeće i obuće. Zato svi dobri ljudi mogu donacije za tu nesretnu obitelj uplatiti na tekući račun u Podravskoj banci na ime Petra Marija Slivar i IBAN: HR5523860023200789275.
Potaknuti velikom tragedijom koja je zadesila obitelj Slivar i ganuti dobročinstvom Davora Slivara, humanitarnu akciju pokrenuli su i trgovci i obrtnici s koprivničke Gradske tržnice, na kojoj Davor radi kao mesar. Odlučili su prikupiti donacije kako bi barem malo olakšali novi početak djeci Dejana Slivara koja su ostala bez majke i oca.
– Davor je naš kolega jer je zaposlenik u mesnici na tržnici, ali i prijatelj. Željeli smo mu na neki način dati do znanja da mislimo na njega. I da nije i nikad neće biti sam. Svatko je izdvojio koliko je mogao – objasnila je Svjetlana Perika, vlasnica obrta na koprivničkoj Gradskoj tržnici.
U međuvremenu Davor Slivar otkriva nam nove šokantne detalje strašnog ubojstva koje se dogodilo u obiteljskoj kući u Goli.

Volio bi bratovoj djeci priuštiti laptop, ali ne može zbog skromnih obiteljskih primanja. Trebat će mu i pomoć oko odjeće i obuće. Donacije za tu nesretnu obitelj mogu se uplatiti na tekući račun u Podravskoj banci na ime Petra Marija Slivar i IBAN: HR5523860023200789275

– Kobnog poslijepodneva brat je kuhao gulaš. Tako je i ostao taj nesretni nož na stolu. Igrao se s njezinim sinom. U jednom trenutku Slađana je krenula na Dejana, a kćerka je uzviknula: “Tata, pazi”! No, nije se uspio obraniti. Nož mu je zarila točno u srce, između trećeg i četvrtog rebra. Dok je zateturao i pao još ga je porezala po rukama. Nakon toga je tragove krvi posipala brašnom koje je bilo namijenjeno za zafrig gulašu. Možete misliti kako je sumanuta bila. Užas što su djeca proživljavala. Krenula je i na Dejanovog sina, koji ga je pokušao spasiti, no odustala je jer je kćerka vikala i zapomagala – ispričao nam je danas Davor Slivar.
Davor je preuzeo brigu za nećakinje i nećaka, a Slađanino je dijete zbrinuo Centar za socijalnu skrb. Užasne vijesti iz Podravine šokirale su i Slađaninu obitelj u Lokvama kod Rijeke.
– Kći je očito pukla na živce. I nema opravdanja za zločin. Ne mogu se načuditi što je četvero djece učinila siročićima, a peto siroče rodit će se u zatvoru. Termin za porod joj je početkom ožujka. Iskreno? Bila je vrlo čudna kad me je posljednji put posjetila. Kod mene u Lokvama je bila od 13. prosinca lani do 10. siječnja ove godine kada je Dejan došao po nju. Odlučili su se pomiriti, a on ju je nekoliko puta pitao: ‘Ako nisi sigurna da želiš živjeti sa mnom, nemoj da bezveze dolazim po tebe’. Ona mu je odgovorila da želi živjeti s njim do kraja života, to sam čuo na svoje uši – ispričao je za Jutarnji list svoj posljednji susret s kćeri Slađanom njezin otac Nikola Brkić. (ke, md)

Svjetlana Perika s koprivničke tržnice pokrenula akciju prikupljanja pomoći

FOTO: NIKOLA WOLF