DIGAO SIDRO Istaknuti SDP-ovac otišao u Njemačku: ‘Moja stranka uvijek je nudila neku perspektivu, a vidite kako je danas’

Idem okrenuti novu stranicu u životu - kaže Babić


Autor: podravski.hr — 08.12.2017. / 14:38 Aktualno

Tomislav Babić, poznati koprivnički SDP-ovac

Tomislav Babić, istaknuti koprivnički član SDP-a, danas se pridružio rijeci ljudi koji odlaze iz Hrvatske u potrazi za boljim životom. Otputovao je u Njemačku i u dogledno vrijeme ne misli se vraćati u Koprivnicu.
S Babićem smo kratko porazgovarali večer prije njegova odlaska u pečalbu, a bio je vidno rezigniran, što nikako ne iznenađuje. Odluka o odlasku s rodne grude sigurno nije laka.
– Idem okrenuti novu stranicu u životu. Bit ću kod frenda, za posao ću se snaći i nadam se da će do ljeta za mnom doći i obitelj – rekao je Babić.
On je godinama bio u vodstvu gradskog, županijskog i nacionalnog SDP-a, koji je na vlasti u Koprivnici od 2001. godine. Bio je županijski vijećnik i potpredsjednik županijskog ogranka, aktualni je član Glavnog odbora stranke, gradski vijećnik i šef kluba SDP-a u Gradskom vijeću. Koncem studenoga podnio je ostavke na sve dužnosti.
Iz kojeg razloga istaknuti stranački prvak napušta grad u kojemu je njegova stranka na vlasti?
– Ne vidim perspektivu. Uvijek smo mi kao SDP nudili nekakvu alternativu, a vidite i sami kako sada stvari izgledaju – aludirao je kako je nezadovoljan situacijom u Hrvatskoj, ali i novim vodstvom SDP-a na čelu s Davorom Bernardićem.
Babić je godinama bio zaposlen kao poslovođa u jednom trgovačkom lancu i navodi kako se sada želi maknuti iz te branše te je „odlazak jednostavno najoptimalnije rješenje“.
Njegov odlazak iz Koprivnice nije dobro „sjeo“ gradskom SDP-u.
– Tomislav Babić definitivno će nedostajati Koprivnici. On je bio jedan od prvaka SDP-a, glavni operativac, i bit će ga jako teško nadomjestiti. Ne vjerujem da je razočaran u SDP-u, kod nas nikad nije vladalo jednoumlje. Razgovarao sam s njim i nisam shvatio da bi to bilo razlogom njegova odlaska u Njemačku – izjavio je Tomislav Golubić, novi šef gradskog SDP-a.
Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, iz Koprivnice se od 2011. do ove godine odselilo više od 3400 ljudi, a u inozemstvo ih je otišlo više od 600. Istodobno se doselio oko 3100 ljudi, od čega njih oko 160 iz inozemstva, uglavnom povratnika. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF