Digitalna komora za lakše poslovanje: Projekt vrijedan 28,7 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gospodarstvenici iz Koprivničko-križevačke upoznali su se na javnom predstavljanju s vrijednim projektom kojeg je provela Hrvatska gospodarska komora. Radi se o projektu Digitalna komora, u sklopu kojeg je razvijena informacijsko-komunikacijska platforma za e-usluge namijenjena članicama HGK, javnoj upravi i građanima.

Ukupna vrijednost projekta je 28,7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24,4 milijuna kuna, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto Hrvatska gospodarska komora kao korisnik projekta.

Na portalu digitalnakomora.hr tako je dostupno sedam modela: e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija te dodatna usluga e-pokreni poslovanje, koje su kreirane kako bi se zadovolje potrebe tržišta, odnosno domaćim gospodarstvenicima olakšala digitalna transformacija poslovanja.

– Za provođenje uspješne digitalne transformacije ključna je brzina usvajanja promjena, ali i strateški pristup cijelom procesu. Implementacijom Digitalne komore Hrvatska gospodarska komora digitalizirala je svoje poslovanje, a iskustvo koje smo stekli u protekle dvije godine rada na projektu sad ćemo iskoristiti kako bismo pomogli našim članicama da se i one uspješno digitalno transformiraju – izjavila je direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj HGK Sanja Šimić.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI