Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Dijamantni” Ljubica i Josip: Upoznali smo se na čehanama i plesnjacima

Ljubica (80) i Josip (83) Baruškin iz Novog Virja u društvu obitelji proslavili su 60. godišnjicu braka. Dijamantni pir bio je poseban po činjenici da su „mladenci“ iznenadili svoje najbliže prigodnim poklonima pa u šali kažu da su se za veliki jubilej oni „umivali“, a ne njihovi „svati“.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nismo planirali nikakvu proslavu i htjeli smo samo najužu obitelj iznenaditi poklonima. No, kći Pepica, sin Ivan, unuci Marija, Željko, Luka, Nikolina, Matija i Renata te praunuci Noa, Adam, Bruno, Nika, Lara i Šimun iznenadili su nas obiteljskim druženjem za dijamantni pir – kaže Josip Baruškin.

I Ljubica i Josip su iz Novog Virja pa se poznaju od ranog djetinjstva. No, tek u mladosti spojila ih je ljubav koja ih, ističu oni, i danas veže.

– Na čehanama perja i plesnjacima bolje smo se upoznali i vrlo brzo zaljubili. Josip je na tim druženjima uvijek imao neko iznenađenje za mene i jasno mi je pokazivao da sam njemu posebna pa sam s nestrpljenjem čekala i da me zaprosi – priča nam Ljubica Baruškin.

U svih 60 godina zajedničkog života, ističu Ljubica i Josip, bili su podrška jedan drugome pa su prebrodili sve nedaće koji život nosi. Bilo je i uspona i padova, a ljubav, kompromis i vjera u Boga ključ su, kažu oni, za uspješan brak.

-Nikome stalno ne cvatu ruže i to je sasvim normalno. Mi smo uvijek imali međusobno razumijevanje i poštivanje pa smo dočekali i dijamantni pir – kaže Ljubica Baruškin.

Zdravlje ih s obzirom na životnu dob, dodaje Josip, dobro služi. Žive sa sinom Ivanom i njegovom obitelji pa im ne nedostaje ni društva.

– Moja Ljubica još je uvijek prava domaćica pa i dalje vodi glavnu riječ u kuhinji, a i vodi brigu o okućnici i vrtu. Oboje pratimo i politička događanja i to nam je velik hobi. Neizostavni su i odlasci na nedjeljne svete mise i sretni smo što i u ovim godinama imamo sve što nam treba – zaključio je Josip Baruškin.

FOTO Ustupila obitelj Baruškin

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI