DIJETE SE UTOPILO U OVOJ KANTI! Susjeda Jela Gavran: “Čula sam vrisku u dvorištu i vidjela majku kako u naručju drži mrtvu curicu”

Bio je to nesretan slučaj, kažu u Policijskoj upravi, i napominju kako tu nema elemenata kaznenog djela


Autor: podravski.hr — 28.08.2018. / 15:51 Crna kronika

Kanta u kojoj se utopilo nesretno dijete

– Djeca su se igrala u dvorištu i odjednom se začula neka vriska, mislila sam da ih je pes napal. Došla sam tamo i imamla kaj videti, majka je malenu curicu držala u rukama – ispričala nam je danas Jela Bačani iz Kuzminca kod Koprivnice, prva susjeda obitelji kojoj se jučer ujutro jednogodišnje dijete utopilo u kanti vode.
Taj prizor, kaže, nikad neće zaboraviti i proganjat će je dok je živa.
Dvoje djece nesretne podravske obitelji igralo se u kući i u jednom je času malena curica upala u 15-litarsku kantu vode. Roditelja nije bilo pokraj njih.
“Dijete je tijekom igre u prostoriji obiteljske kuće pomaknulo poklopac kante, izgubilo ravnotežu, palo u kantu glavom u vodu i utopilo se”, priopćila je jutros koprivnička policija.
Majka s djetetom u naručju otrčala je do susjeda Bačanijevih koji su odmah nazvali hitnu pomoć i dijete pokušali reanimirati. Bilo je uzalud. Liječnici hitne pomoći brzo su stigli u malo podravsko selo, ali samo kako bi ustanovili smrt utapanjem. Roditelji su u teškom šoku i danas nisu bili kod kuće. Malena curica koja je nedavno napunila godinu dana bila im je drugo dijete.
Bio je to nesretan slučaj, kažu u Policijskoj upravi, i napominju kako tu nema elemenata kaznenog djela. No, izvještaj su svejedno proslijedili Županijskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.
Mještani Kuzminca za obitelj imaju samo riječi hvale.
– To su vam jako dobri i vrijedni ljudi. Otac je bio na poslu, a mlada majka koja ima 19 godina u kući. Evo, neki dan su imali rođendan malene curice… Strašno je sve to, nemamo riječi – ispričao nam je mještanin Kuzminca.

Obitelj Bačani koja je pokušala reanimirati nesretnu curicu

Susjeda Jela Gavran koja je prva stigla u dvorište

Lampaši u dvorištu u kojem se dogodila nezapamćena tragedija

Sablasno pusto mjesto strašne tragedije

Obiteljska kuća mlade obitelji za koju kažu da je sirota, ali vrijedna

Iz Kuzminca izvještavaju: Nikola Wolf i Karlo Eisenbeisser