Dijete vam ide u školu i želite znati kad će na praznike? Većina škola je već odlučila

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iz Koprivničko-križevačke županije doznajemo kako je većina škola kojima je ona osnivač, bile one osnovne ili srednje, odlučila koji će model školskih praznika odabrati. Ministarstvo im je ponudilo četiri modela, a škole su se odlučile za prvi. Odlučeno je to većinom glasova predstavnika 18 osnovnih i osam srednjih škola.

-Iduća nastavna godina počinje 9. rujna 2019. godine, a završava 17. lipnja 2020. godine. Po izabranom prvom modelu, zimski odmor za učenike počet će 23. prosinca 2019. godine i trajat će do 10. siječnja 2020. godine – ističu u Županiji i dodaju kako će nastava početi 13. siječnja 2020.

-Proljetni odmor za učenike počet će 10. travnja 2020. i završit će 17. travnja 2020., s tim da će nastava početi 20. travnja 2020. godine – ističu o ovoj odluci.

Također, navode kako su predložili i ostalim školama čiji su osnivači gradovi Koprivnica, Đurđevac i Križevci da, ako mogu izaberu prvi model kako ne bi bilo preklapanja.

-Ukoliko će škole različitih osnivača imati različit raspored praznika, javit će se mnogi problemi, prvenstveno za roditelje i učenike. Time bi se izbjegle situacije da učenici iz istih obitelji imaju različite modele odmora, djelatnici škola koji rade u više škola ne bi bili dovedeni u neugodne situacije te bi bila lakša koordinacija prijevoza – pojašnjavaju.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI