Dijete vam ide u školu i želite znati kad će na praznike? Većina škola je već odlučila

Podravski list profile

Iz Koprivničko-križevačke županije doznajemo kako je većina škola kojima je ona osnivač, bile one osnovne ili srednje, odlučila koji će model školskih praznika odabrati. Ministarstvo im je ponudilo četiri modela, a škole su se odlučile za prvi. Odlučeno je to većinom glasova predstavnika 18 osnovnih i osam srednjih škola.

-Iduća nastavna godina počinje 9. rujna 2019. godine, a završava 17. lipnja 2020. godine. Po izabranom prvom modelu, zimski odmor za učenike počet će 23. prosinca 2019. godine i trajat će do 10. siječnja 2020. godine – ističu u Županiji i dodaju kako će nastava početi 13. siječnja 2020.

-Proljetni odmor za učenike počet će 10. travnja 2020. i završit će 17. travnja 2020., s tim da će nastava početi 20. travnja 2020. godine – ističu o ovoj odluci.

Također, navode kako su predložili i ostalim školama čiji su osnivači gradovi Koprivnica, Đurđevac i Križevci da, ako mogu izaberu prvi model kako ne bi bilo preklapanja.

-Ukoliko će škole različitih osnivača imati različit raspored praznika, javit će se mnogi problemi, prvenstveno za roditelje i učenike. Time bi se izbjegle situacije da učenici iz istih obitelji imaju različite modele odmora, djelatnici škola koji rade u više škola ne bi bili dovedeni u neugodne situacije te bi bila lakša koordinacija prijevoza – pojašnjavaju.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti