Dimnjačari: U centru Koprivnice ima nekoliko vrlo opasnih dimnjaka, vlasnike to ne zanima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički dimnjačari koji djeluju u Udruženju obrtnika Koprivnica istaknuli su kako žele upozoriti javnost, građane ali i mjerodavne institucije i koncesionara da u centru Koprivnice postoje dimnjaci koji su građevinski neispravni i kao takvi predstavljaju opasnost.

“Na neke od njih već smo upozoravali vlasnike ili koncesionara no još uvijek nisu sanirani.”, poručili su naši dimnjačari koji upozoravaju da su i u Zagrebu za značajan dio urušenih krovišta nakon potresa krivi upravo neispravni dimnjaci, a može ih urušiti čak i jača oluja.

FOTO Ilustracija

“Nemojmo čekati katastrofu jer urušavanjem dimnjaka mogu nastradati i ljudi ne samo materijalna imovina!”, poručuju dimnjačari.

Navode kako takve dimnjake može detektirati bilo koji prolaznik samim pogledom na njih.

“Važno je istaknuti i da bi građani svakako trebali neke od usluga dimnjačara koristiti prije jeseni kako zbog eventualnog novog vala pandemije ne bi došla u pitanje njihova sigurnost.”, dodaju.

Prije svega radi se o kontroli rada plinskih ložišta za koje uobičajeno nastane povećana potreba na jesen prije sezone loženja iako se to može obaviti i ljeti.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI