Direktor Slavena: Treba probati pronaći najmanje loše rješenje za sve klubove

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nikome u ovoj situaciji u kojoj smo se iznenada našli nije lako. Stanje u sportu je posebna priča, jer natjecanja su prekinuta usred drugog dijela sezone i pitanje je hoće li se moći dovršiti. U pitanju je i budućnost sporta kakvog smo poznavali, pogotovo profesionalnog.

Igrači na godišnjem

– Nitko od nas ni u snu nije očekivao da će nas ovako nešto zadesiti i vjerojatno smo u početku doživljavali da je sve to tamo negdje daleko od nas. Sad smo došli u situaciju da smo neposredno izloženi velikoj opasnosti i tu više nema nikakve dileme, zdravlje ljudi svima skupa mora biti na prvom mjestu. Sve ostalo je sporedna stvar u ovom trenutku, nogomet također – rekao je Zvonimir Šimunović, direktor Slavena Belupa.

Slavenov direktor Zvonimir Šimunović

Igrači su do daljnjeg na odmoru. Mislite li da će biti moguće završiti prvenstvo i Kup?

– Što se tiče nastavka prvenstva, prema svemu što vidimo da se događa u okruženju, moje je mišljenje da se ovo prvenstvo više neće igrati. Nema smisla forsirati nikakvo igranje i riskirati zdravlje sviju dok situacija ne bude sto posto pod kontrolom, a trenutačno ne vidim kako bi to moglo biti u rokovima koje je dala UEFA. Volio bih jako da se varam, ali tako mi to sad izgleda.

Ako se utvrdi da se natjecanja ne mogu nastaviti, smatrate li da treba poništiti aktualnu sezonu, ili predlažete neko drugo rješenje?

– Ako dođe do toga, treba sve opcije staviti na stol i pronaći onu najmanje lošu za sve. U pravilniku nije predviđeno rješenje za ovakvu izvanrednu situaciju, ali treba probati naći rješenje koje je, neću reći dobro, nego najmanje loše u ovom trenutku za sve klubove. Meni se u tom slučaju nekako najprihvatljivija čini opcija proglašenja postojećeg stanja na ljestvici kao konačnog, uz uvjet da ove sezone nitko ne ispada iz lige, a da uđu jedan ili dva kluba iz Druge lige. Mi bismo u tom slučaju bili uskraćeni za mogućnost borbe za trofej u Kupu, ali to je jednostavno viša sila na koju ne možemo utjecati. Međutim, rano je u ovome trenutku o tome pričati, treba se nadati da će se dogoditi čudo i da će se sezona ipak nekako završiti.

Što je s igračima kojima ističu ugovori u lipnju? Jeste li s nekima možda već razgovarali o produljenju prije nego što je došlo do prekida?

– To je još jedan problem koji nam se pojavio, jer imamo dosta igrača kojima postojeći ugovori završavaju 15. lipnja, što bi prema predviđenom novom kalendaru značilo i prije kraja ove sezone. S nekima smo već ranije razgovarali o produljenju, ali pitanje je što bi to sve značilo u novonastaloj situaciji i s kojim bismo uopće igračima raspolagali za završetak ove sezone.

Slavenovi igrači poslani su kućama

Hoćete li u punom iznosu plaćati igrače za vrijeme stanke u prvenstvu?  – Sve ovisi o tome koliko će ovo stanje potrajati. Zasad nismo razgovarali o nikakvim restriktivnim mjerama po tom pitanju, ali ako se ova situacija oduži, jednostavno ćemo biti prisiljeni razmišljati i o takvim potezima kako opstojnost kluba ne bi došla u pitanje – zaključio je Zvonimir Šimunović.

Bez transfera moglo bi biti velikih problema

Kako Slaven Belupo stoji s financijama za ovu godinu? Je li proračun osiguran, hoće li se morati raditi određene preinake? – Imali smo na papiru osiguran proračun da normalno završimo ovu sezonu, međutim, za dalje će puno toga ovisiti o nadolazećem prijelaznom roku. Kako i mi, kao i većina drugih klubova, ovisimo velikim dijelom o prihodu od transfera, ako zbog novonastale situacije te prihode ne bude moguće ostvariti, mogli bismo se naći u velikim problemima. U tom slučaju morat ćemo raditi rebalans i krenuti u ozbiljne restrikcije na svim razinama. Nadam se ipak da do tog scenarija neće doći i da će se sve u neko skoro vrijeme vratiti u normalu – poručio je glavni operativac Farmaceuta.

Igrači su u srijedu pušteni kućama

Igrači Slavena Belupa prošle su srijede održali posljednji trening. Na stadion su dolazili u skupinama od po pet ljudi, pridržavali su se svih higijenskih uputa, no nakon što su u sklopu pojačanih mjera opreza zbog pandemije koronavirusa zabranjeni i treninzi, jedino što su u klubu mogli napraviti bilo je da igrače do daljnjeg puste svojim kućama.

Naravno, dobili su nalog da kao i svi ostali građani prate preporuke, poštuju naputke i ne izlažu se riziku zaraze koronavirusom. Treneri će im preko mobitela biti dostupni cijelo vrijeme kako bi im dali savjet ili pomogli na neki drugi način. Što se tiče funkcioniranja kluba, svakog dana je dežuran netko od zaposlenika, a oni koji to mogu svoj posao obavljaju od kuće. Slavenovim inozemnim igračima rečeno je da ostanu u Koprivnici, jer je pitanje bi li se iz svojih država mogli na vrijeme vratiti u Hrvatsku. Ostalima je pak preporučeno da borave u svojim kućama i stanovima. Savjet je bio da ostanu u Koprivnici, no jasno je da su neki otputovali i u druge gradove kako bi ovo razdoblje proveli u krugu svojih obitelji.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI